Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Špargljeva kremna juha

Goste juhe
Špargljeva juha

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 5

Število oseb: 4

Šparglji

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 500g belih špargljev
  • 1L perutninske osnove
  • 4 šalotke
  • 1 por (samo beli del)
  • 2 stroka česna
  • 2 jedilni žlici masla
  • 1/2 dl sladke smetane
  • sol, beli poper, parmezan

Priprava recepta

Zavremo perutninsko osnovo, kateri smo dodali olesenele dele šprgljev in kuhamo na zmernem ognju 20 minut.

Špargljem odrežemo vršičke in jih prihranimo, ostali del špargljev narežemo na 2 cm dolge rezine.

Sesekljamo šalotko, por in česen.

Iz juhe s penovko poberemo olesenele dele špargljev in jih zavržemo. V juhi blanširamo vršičke. Po 1 eni minuti jih s penovko poberemo iz juhe ohladimo v hladni vodi in osušimo na kuhinjskem papirju.

Na maslu posteklenimo šalotko in por in dodamo česen, ko zadiši dodamo šparglje. Začinimo s soljo in poprom in dušimo 2 minuti. Prilijemo juho in kuhamo na zmernem ognju 15 – 20 minut.

Juho odstavimo in jo obdelamo s paličnim mešalnikom, dodamo smetano in špargljeve vršičke in ponovno zavremo. Potresemo s sveže nastrganim parmezanom in postrežemo.

Nasvet

Šparglje najlažje očistimo z nžem za lupljenje zelenjave in sicer v semeri od vrčička. Očiščene šparglje speremo pod mrzlo tekočo vodo. Tanjših špargljev ni potrebno lupiti !Da ločimo olesenele dele olupljen špargelj prelomimo,zlomil se bo točno tam kjer se začne oleseneli del.

Oglejte si sorodne recepte
Polnjeni telecji zrezki z zelenimi belusi Polnjeni telečji zrezki z zelenimi beluši
Juha iz belušev
Šparglji in paradižnik Popečeni beluši na paradižnikih
Panna cotta Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami
Šparglji Špargljev ragu z žafranovo peno
Fritaja s šparglji in tartufi Istrska frtalja s šparglji in tartufi
Oglejte si tudi
Goste juhe

Kremna juha iz zelene

Goste juhe

Perutninska kremna velute juha juliene

Goste juhe

Lečina juha z zelenjavo

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top