Špargljeva kremna juha
Čas priprave: 60 min
Težavnost: 5
Število oseb: 4






Priprava recepta
Zavremo perutninsko osnovo, kateri smo dodali olesenele dele šprgljev in kuhamo na zmernem ognju 20 minut.
Špargljem odrežemo vršičke in jih prihranimo, ostali del špargljev narežemo na 2 cm dolge rezine.
Sesekljamo šalotko, por in česen.
Iz juhe s penovko poberemo olesenele dele špargljev in jih zavržemo. V juhi blanširamo vršičke. Po 1 eni minuti jih s penovko poberemo iz juhe ohladimo v hladni vodi in osušimo na kuhinjskem papirju.
Na maslu posteklenimo šalotko in por in dodamo česen, ko zadiši dodamo šparglje. Začinimo s soljo in poprom in dušimo 2 minuti. Prilijemo juho in kuhamo na zmernem ognju 15 – 20 minut.
Juho odstavimo in jo obdelamo s paličnim mešalnikom, dodamo smetano in špargljeve vršičke in ponovno zavremo. Potresemo s sveže nastrganim parmezanom in postrežemo.
Nasvet
Šparglje najlažje očistimo z nžem za lupljenje zelenjave in sicer v semeri od vrčička. Očiščene šparglje speremo pod mrzlo tekočo vodo. Tanjših špargljev ni potrebno lupiti !Da ločimo olesenele dele olupljen špargelj prelomimo,zlomil se bo točno tam kjer se začne oleseneli del.