Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Perutninska kremna velute juha juliene

Goste juhe

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 150 g piščančji file
  • 500 g piščančjih kosti
  • 250 g jušna zelenjava
  • belo vino
  • 1 dl sladka smetana
  • moka bela, maslo, olje, sol, beli mleti poper

Priprava recepta

Na maščobi prepražimo kosti in polovico jušne zelenjave, zalijemo z vinom, počakamo, da vino ispari, pomokamo, zalijemo z vodo, solimo in kuhamo 1uro. Med tem časom pa v čim manjši količini slane vode skuhamo drugo polovico na rezance narezane jušne zelenjave (korenje, por, zelena, koleraba) in na rezance narezano piščančje meso, nastalo juho pa po potrebi zlijemo k kostem. Juho oz. perutninsko osnovo precedimo, po potrebi zgostimo z masleno kocko ( 50% masla in 50% moke zmešamo in po potrebi dodajamo jedem za zgoščevanje), dolijemo sladko smetano, popravimo okus s soljo, poprom in belim vinom, vložimo kuhano zelenjavo in meso, prevremo in ponudimo.

Nasvet

čas priprave: 30 minut

Oglejte si tudi
Goste juhe

Kremna juha iz zelene

Goste juhe

Lečina juha z zelenjavo

Goste juhe

Juha iz štirih sirov

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top