Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Lečina juha z zelenjavo

Goste juhe

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 5

Število oseb: 3

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 10 dag suhe leče, ki smo jo čez noč namočili v hladni vodi
  • 10 dag jušne zelenjave (koren zelene, peteršilj, korenje, grah,...)
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlička timijana
  • 1 žlička suhega rožmarina
  • 2 žlici sojine omake
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • sesekljan peteršilj (okras)

Priprava recepta

lečo ocedimo, zalijemo s pol litra vode, osolimo in na blagem ognju kuhamo 40 minut do ene ure, da se zmehča. čas kuhanja je odvisen od starosti zrnja, zato lečo večkrat poskusimo. Leča ima dokaj trde ovojnice, zato ne bo nikoli zelo mehka; če vas to moti, lahko kuhano lečo zmiksate, predno dodate jušno zelenjavo.
V ponvi segrejemo olivno olje in dodamo na kockice sesekljano čebulo ter jo pražimo, da rahlo porjavi. Dodamo sesekljan česen, pražimo še pol minute in prelijemo v lonec z lečo. Dodamo drobno zrezano jušno zelenjavo, lovor, timijan, rožmarin ter sojino omako. Poporamo ter po okusu dosolimo in kuhamo še 10 minut.

Nasvet

Lečno juho lahko pogrevamo, vendar je najboljša sveže skuhana. Na krožniku jo okrasimo s sesekljanim peteršiljem.

Oglejte si tudi
Goste juhe

Kremna juha iz zelene

Goste juhe

Perutninska kremna velute juha juliene

Goste juhe

Juha iz štirih sirov

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top