Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kremna juha iz zelene

Goste juhe

Čas priprave: 90 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Loading...

Sestavine

  • 5 dag jušne zelenjave
  • 25 dag zelene
  • 20 dag krompirja
  • 3 dag maščobe
  • 1.25 l kostne juhe
  • muškatni orešček, sol, poper, limonin sok, peteršilj,
  • 0.5 dl kisle smetane
  • 1 rumenjak
  • 5 dag profiterolov za vložek

Priprava recepta

Očiščeno in na rezine narezano jušno zelenjavo pražimo, dodamo gomolj zelene in krompir ter pristavimo v kostno juho. Ko se zelenjava zmehča, vse skupaj zmiksamo in začinimo. Juho ponovno prevremo, nato nekoliko ohlajeno ligiramo. Profiterole in peteršilj dodamo tik pred servirnjem.

Profiteroli: 1 dl vode, ščepec soli, 3.5 dag masla ali margarine, 5 dag mehke moke, 1.5 cela jajca.

Oglejte si tudi
Goste juhe

Perutninska kremna velute juha juliene

Goste juhe

Lečina juha z zelenjavo

Goste juhe

Juha iz štirih sirov

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top