Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Juha iz štirih sirov

Goste juhe

Čas priprave: 90 min

Težavnost: 7

Število oseb: 4

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 5 dag gorgonzole
  • 5 dag parmezana
  • 5 dag ementalca
  • 5 dag trapista
  • 2 krompirja
  • 1 čebula
  • 10 dag masla
  • 2 dl polsuhega ali polsladkega belega vina (laški rizling, sauvignon ali sivi pinot)
  • 2 dl mleka
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 rumenjak
  • muškatni orešek
  • poper po okusu
  • 2 rezini belega kruha

Priprava recepta

vse sire zribamo. Krompir olupimo in razrežemo na drobne kocke. čebulo sesekljamo.
V primernem loncu stopimo 5 dag masla, dodamo čebulo in jo pražimo, da rahlo porumeni (okoli 5 minut). Dodamo krompir, premešamo in pečemo pol minute; zalijemo z vinom, pokrijemo in na blagem ognju kuhamo 20 minut.
Kruh razrežemo na majhne kocke, ki jih na 5 dag masla zlato rumeno opečemo.
Kuhan krompir in čebulo odstavimo ter počakamo, da se malo ohladi. Zalijemo z mlekom in smetano, prelijemo v mešalnik z jeklenimi noži in zmiksamo v gladko kremno juho. Tekočino prelijemo v posodo in pazljivo segrevamo – sedaj ne sme več zavreti! Postopoma dodajamo zribane sire in mešamo, da se povsem raztopijo. Juho začinimo s poprom in muškatnim oreškom, odstavimo in vmešamo jajčni rumenjak.
Juho iz štirih sirov moramo servirati takoj, če se ohladi, se naredijo kepice. Na krožnikih jo potresemo s popečenimi kruhovimi kockicami.

Nasvet

Gorgonzola in parmezan dajeta tej juhi osnovni okus. Ementalec in trapist lahko nadomestite z drugimi siri, npr. grojerjem, edamcem, ovčjim sirom, ... - pač po okusu.

Oglejte si tudi
Goste juhe

Kremna juha iz zelene

Goste juhe

Perutninska kremna velute juha juliene

Goste juhe

Lečina juha z zelenjavo

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top