Solata s stročjim fižolom in puranom







Priprava recepta
1. Fižol operite in očistite ter ga skuhajte al dente v slani vodi. Odlijte vodo, ga oblijte s hladno vodo in pustite, da se dobro odcedi.
2. Paradižnike oplaknite, odstranite zametke pecljev in jih nato zrežite na rezine. Očistite in operite še zeleno solato, jo raztrgajte na koščke in osušite v centrifugi za solate. Skupaj s paradižniki in fižolom jo dekorativno porazdelite po 4 krožnikih.
3. Oplaknite in osušite puranje prsi, jih zrežite na trakove in začinite. Meso z vseh strani popecite na raztopljenem maslu.
4. Kruh zrežite na kocke. česen olupite in sesekljajte. Segrejte oljčno olje ter na njem na hitro popecite česen in kruh.
5. Za pripravo polivke zmešajte kislo smetano, mleko, limonin sok, hren in med. Vse skupaj začinite s soljo, poprom in kajenskim poprom.
6. Popečene puranje trakove in kocke kruha porazdelite po že pripravljeni solati. Pokapajte jih s polivko in posujte s sojinimi zrni. Takoj postrezite.
Vir: revije Lisa – čarovnija okusa, julij
Nasvet
Nikjer ne najdete sojinih zrnč Popražena sončnična semena bodo ravno tako primerna.