Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Smetanova ribja juha z divjimi beluši

Juhe

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 5

Število oseb: 4

Šparglji

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 600 g ribjih kosti in obrezkov
  • 200 g jušne zelenjave : (čebula, korenje, beli del pora gomolj zelene )
  • 4 dl sladke smetane
  • 120 g divjih belušev
  • janeževo žganje
  • maslena kocka
  • peteršilj, beli poper
  • sol, celi poper, belo vino

Priprava recepta

Iz ribjih kosti, obrezkov in jušne zelenjave skuhamo ribjo osnovo in jo povremo na 5 dl, dodamo sol, belo vino in na dva centimetra narezane divje beluše. Ko so napol kuhani, dodamo sladko smetano in masleno kocko, dobro prevremo, prilijemo nekaj kapljic janeževega žganja (mastike ), dosolimo, popramo, potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.

Oglejte si sorodne recepte
Gratinirani šparglji Gratinirani beluši s sirom
Šparglji z vinegretsko omako Beluši z vinegretsko omako
Šparglji z bernaise omako Beluši z omako Bearnaise
Špargljeva fritata Špargljeva fritata
Rižota z beluši in gamberi
Šparglji Špargljev ragu z žafranovo peno
Oglejte si tudi
Kolerabina kremna juha s snežno peno
Juhe

Kolerabina kremna juha s snežno peno

Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top