Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Smetanova rezina s sadjem, skuto in jogortom

Slaščičarsko kosovno pecivo
Skuta

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Biskvit:
60g gladke moke
50g sladkorja
12.5g kakava v prahu
3 jajce
0.5 žlice ruma
0.5 vanilin sladkorja

Krema:
175g skute
pol navadnega jogorta
Ščepec soli
1 vanilin

Krema:
2 rumenjaka
60 dag sladkorja
12.5g želatine
350g sladke smetane

Priprava recepta

Biskvit pripravimo po receptu in ga pečemo pri temparaturi 180 C pol ure, ohladimo.Ohlajenega navlažimo in namažemo s tanko plastjo marelične marmelade.Naložimo plast sadja(marelice) ter prelijemo s kremo katero pripravimo:
Skuto pretlačimo, dodamo jogurt in zmešamo v gladko zmes.Rumenjake in sladkor stepemo nad soparo, dodamo raztopljeno želatino in vse skupaj povežemo v kremo.Rezine okrasimo s sladko smetano in sadjem.

Oglejte si sorodne recepte
Jajčevci s sirom Hruškov kolač z mrvicami in s skutnim nadevom
Jajčevci s sirom Njoki s skuto
Jajčevci s sirom Jajčevci s sirom
Jajčevci s sirom Skutini cmoki
Jajčevci s sirom Skutni svaljki
Jajčevci s sirom Skutno smetanova torta z limonino kremo
Oglejte si tudi
Slaščičarsko kosovno pecivo

Šarlota s smetano za kavo in z domačimi biskvitnimi piškoti

Slaščičarsko kosovno pecivo

Marelični žepki ”Burgenland”

Sladice, Slaščičarsko kosovno pecivo

SAKOS kolač

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top