Šarlota s smetano za kavo in z domačimi biskvitnimi piškoti
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Beljake ločite od rumenjakov in jih trdo stepite s soljo. Rumenjake, 1 žlico vroče vode in sladkor penasto stepite. Zmešajte moko, škrob, pecilni prašek in presejte čez peno. Dodajte sneg iz beljakov. Posujte z drobtinami prepečenca in vse umešajte.
2. Maso napolnite v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte bebi kekse za dolžino prsta. Pecite jih od 8 do 10 minut v pečici. Vzemite jih iz pečice, takoj odstranite papir, posujte z malo sladkorja in dajte na hladno.
3. Namočite želatino. Rumenjake ločite od beljakov in jih penasto stepite s sladkorjem in vanilin sladkorjem. čez presejte kakav in umešajte. Instantno kavo v prahu raztopite v 4 žlicah vode. Iztisnite želatino in jo v tem raztopite. V tankem curku jo umešajte med rumenjakovo maso. Ohladite.
4. Ko se začne masa strjevati, ločeno stepite beljak s soljo in smetano. Oboje umešajte v rumenjakovo maso. Postavite na hladno.
5. Dno namaščene šarlote ali tortnega modela (premera 20 cm) obložite z razpolovljenimi keksi. Premažite z malo smetane za kavo. Preostale kekse postavite drugega ob drugega na rob in jih rahlo potisnite v smetano. Napolnite preostalo smetano in poravnajte. Na hladnem pustite vsaj 2 uri. Šarloto prekucnite na ploščo. Posujte s krokantom.
Nasvet
Na kos približno 300 kcal, B: 7 g, M: 11 g, OH: 47 g.