Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Šarlota s smetano za kavo in z domačimi biskvitnimi piškoti

Slaščičarsko kosovno pecivo
Biskvit

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za biskvitno maso
2 jajci
ščepec soli
125 g sladkorja
125 g moke
50 g škroba
pol žličke pecilnega praška
2 žlici drobtinic iz prepečenca
sladkor za posipanje

Za kremo in dekoracijo
5 listov bele želatine
4 jajca
100 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
1 žlico kakava v prahu
4 žlice kave (instantne)
ščepec soli
250 ml smetane
100 g mandljevega ali lešnikovega krokanta

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Beljake ločite od rumenjakov in jih trdo stepite s soljo. Rumenjake, 1 žlico vroče vode in sladkor penasto stepite. Zmešajte moko, škrob, pecilni prašek in presejte čez peno. Dodajte sneg iz beljakov. Posujte z drobtinami prepečenca in vse umešajte.

2. Maso napolnite v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte bebi kekse za dolžino prsta. Pecite jih od 8 do 10 minut v pečici. Vzemite jih iz pečice, takoj odstranite papir, posujte z malo sladkorja in dajte na hladno.

3. Namočite želatino. Rumenjake ločite od beljakov in jih penasto stepite s sladkorjem in vanilin sladkorjem. čez presejte kakav in umešajte. Instantno kavo v prahu raztopite v 4 žlicah vode. Iztisnite želatino in jo v tem raztopite. V tankem curku jo umešajte med rumenjakovo maso. Ohladite.

4. Ko se začne masa strjevati, ločeno stepite beljak s soljo in smetano. Oboje umešajte v rumenjakovo maso. Postavite na hladno.

5. Dno namaščene šarlote ali tortnega modela (premera 20 cm) obložite z razpolovljenimi keksi. Premažite z malo smetane za kavo. Preostale kekse postavite drugega ob drugega na rob in jih rahlo potisnite v smetano. Napolnite preostalo smetano in poravnajte. Na hladnem pustite vsaj 2 uri. Šarloto prekucnite na ploščo. Posujte s krokantom.

Nasvet

Na kos približno 300 kcal, B: 7 g, M: 11 g, OH: 47 g.

Oglejte si sorodne recepte
Biskvitna rulada z marelično marmelado
Pikasti biskvitni kolači
Biskvitni zvitek z jagodami
Lahka maslena biskvitna masa
Biskvitni krofki
Biskvit z jabolkami
Oglejte si tudi
Slaščičarsko kosovno pecivo

Marelični žepki ”Burgenland”

Sladice, Slaščičarsko kosovno pecivo

SAKOS kolač

Linško testo
Sladice, Slaščičarsko kosovno pecivo, Testa in kruh

Linško testo

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top