Skutina pogača z breskvami
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Namastite tortni pekač premera 26 cm. Za umešano testo drobno sesekljajte čokolado oz. jo naribajte. Maslo, sladkor in vanilin sladkor mešajte toliko časa, dokler se sladkor ne raztopi. Nato postopoma eno za drugo umešajte jajci. Posebej zmešajte moko, jedilni škrob in pecilni prašek. Mešanico presejte na masleno jajčno zmes in umešajte. V testo nato dodajte še čokoladne ostružke in premešajte. S testom napolnite pekač za torto, ga gladko poravnajte in pecite približno 20 minut.
2. Za sadni nadev odcedite breskve. Ločite rumenjake in beljake. Kremasto zmešajte maslo, sladkor in vanilin sladkor. Mešajte tako dolgo, da se sladkor raztopi. Umešajte rum in nato rumenjake. Dodajte skuto. Beljake stepite v čvrst sneg in ga skupaj s presajenim jedilnim škrobom dodajte masi ter previdno premešajte. Prepolovljene breskve položite na testo z upognjeno stranjo navzgor, premažite s skutino mešanico in pogladite. Kolač pecite še približno 50 minut. V izključeni pečici ga pustite počivati 10 minut.
3. Skutino pogačo vzemite iz pečice in jo ohladite. Odstranite pekača in kolač prestavite na krožnik za torte. Preden ga postrežete, ga posujte s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Priprava: približno 30 minut; na kos približno 360 kcal; B: 11 g, M: 17 g, OH: 39 g.