Sirova torta
Priprava recepta
Moko, 80 g sladkorja v prahu, sol, vanilin sladkor, rumenjake in margarino dobro zmešamo. Testo zavijemo v alu folijo in pustimo pol ure v hladilniku. Za nadev razrežite vanilijevo paličico in sredico naribajte. Operite limono in pomarančo, ter naribajte skorjo. Prepolovite ju in izcedite sok. Ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepite trd sneg. Zmešajte sveži sir, 100 g sladkorja v prahu, razrezano vanilijevo palčico, limonin in pomarančni sok, rumenjake in škrob. Dodajte trdo stepen sneg. Pečico segrejte na 175 °C. V dobro namaščen pekač (premera približno 26 cm) dajte 2/3 testa in potegnite čez rob. Zmes iz svežega sira enakomerno razporedite po testu in lepo poravnajte. Preostalo testo razvaljajte in narežite na približno cm široke trakove, s katerimi okrasite torto. Vse skupaj dobro premažite z beljakom. Pecite 50 minut.