Rožmarinov zrezek z limoninimi rezanci
Čas priprave: 45 min
Težavnost: 5
Število oseb: 4
Priprava recepta
1. Za rezance operite limono v vroči vodi in jo obrišite do suhega. Lupino olupite v tankih trakovih in iztisnite sok. Papriko operite, očistite, razpolovite, ji odstranite semenje ter na drobno zrežite. V ponvi razpustite maslo, dodajte limonino lupinico in začinite s soljo. V kovinski skledi zmešajte rumenjake, 4 žlice limoninega soka, sladkor in juho ter stepajte na vroči vodni kopeli, dokler zmes ne postane penasta. Začinite s soljo in poprom. Sir zdrobite, ga zmešajte z limonino lupinico in papriko ter primešajte k omaki. Postavite na toplo.
2. Zrezke operite in obrišite ter jih začinite s soljo in poprom. Rožmarin operite in otresite do suhega. Potrgajte mu iglice, jih sesekljajte in vtisnite v meso. Kuhano maslo segrejte v ponvi in zrezke v njem na obeh straneh pecite od 4 do 5 minut, tako da bo rožmarin postal hrustljav, ne pa temen. Meso vzemite iz maščobe in ga postavite na toplo. Rezance skuhajte al dente po navodilu na embalaži.
3. Za mesno omako olupite šalotko in jo drobno sesekljajte. V maščobo, ki je ostala od zrezkov, dajte surovo maslo in na njem stekleno podušite šalotko. Potresite jo z moko, med mešanjem prilijte juho in pustite, da malo vre. Vmešajte še kislo smetano in preden omako ponudite, jo po potrebi pretlačite s paličnim mešalnikom.
4. Za prilogo operite paradižnike, jih razpolovite, očistite in med mešanjem dušite v oljčnem olju približno 2 minuti. Začinite s soljo in poprom ter zalijte z balzamičnim kisom. 5. Rezancem odlijte vodo ter jih pustite, da se dobro odcedijo. Zmešajte jih z limonino omako. Zrezke, limonine rezance in paradižnike naložite na ogrete krožnike in po želji okrasite s svežimi zelišči.
Nasvet
Priprava približno 45 minut, na osebo približno 720 kcal, B: 51 g, M: 33 g, OH: 59 g.