Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Rožmarinov zrezek z limoninimi rezanci

Juhe

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 5

Število oseb: 4

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • ZA REZANCE:
  • veliko neškropljeno limono, majhen feferon ali čili papriko
  • žlico surovega masla, žličko sladkorja
  • sol in sveže mlet črni poper
  • 4 rumenjake
  • 100 ml zelenjavne juhe iz kocke
  • 80 g sira feta
  • 350 g rezancev
  • ZA ZREZEK IN OMAKO:
  • 4 puste svinjske zrezke (po približno 125 g)
  • žlico maščobe za peko, žlico surovega masla, žlico moke
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 šalotko
  • 100 ml juhe
  • sol in poper
  • ZA PARADIŽNIKE:
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici balzamičnega kisa, 1 žlico oljčnega olja
  • sol in poper

Priprava recepta

1. Za rezance operite limono v vroči vodi in jo obrišite do suhega. Lupino olupite v tankih trakovih in iztisnite sok. Papriko operite, očistite, razpolovite, ji odstranite semenje ter na drobno zrežite. V ponvi razpustite maslo, dodajte limonino lupinico in začinite s soljo. V kovinski skledi zmešajte rumenjake, 4 žlice limoninega soka, sladkor in juho ter stepajte na vroči vodni kopeli, dokler zmes ne postane penasta. Začinite s soljo in poprom. Sir zdrobite, ga zmešajte z limonino lupinico in papriko ter primešajte k omaki. Postavite na toplo.
2. Zrezke operite in obrišite ter jih začinite s soljo in poprom. Rožmarin operite in otresite do suhega. Potrgajte mu iglice, jih sesekljajte in vtisnite v meso. Kuhano maslo segrejte v ponvi in zrezke v njem na obeh straneh pecite od 4 do 5 minut, tako da bo rožmarin postal hrustljav, ne pa temen. Meso vzemite iz maščobe in ga postavite na toplo. Rezance skuhajte al dente po navodilu na embalaži.
3. Za mesno omako olupite šalotko in jo drobno sesekljajte. V maščobo, ki je ostala od zrezkov, dajte surovo maslo in na njem stekleno podušite šalotko. Potresite jo z moko, med mešanjem prilijte juho in pustite, da malo vre. Vmešajte še kislo smetano in preden omako ponudite, jo po potrebi pretlačite s paličnim mešalnikom.
4. Za prilogo operite paradižnike, jih razpolovite, očistite in med mešanjem dušite v oljčnem olju približno 2 minuti. Začinite s soljo in poprom ter zalijte z balzamičnim kisom. 5. Rezancem odlijte vodo ter jih pustite, da se dobro odcedijo. Zmešajte jih z limonino omako. Zrezke, limonine rezance in paradižnike naložite na ogrete krožnike in po želji okrasite s svežimi zelišči.

Nasvet

Priprava približno 45 minut, na osebo približno 720 kcal, B: 51 g, M: 33 g, OH: 59 g.

Oglejte si tudi
Kolerabina kremna juha s snežno peno
Juhe

Kolerabina kremna juha s snežno peno

Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top