Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Robec alla Giorgio

Morske specialitete

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Rombo (robec) 500g
Kruh 400g
Paradižnik 50g
Kapre 10g
Zelena 50g
Korenček 30g
Krebuljica 30g
Parmezan 100g
Ribja juha 200 cc
Jurčki 80g
Bučke 100g
Piščančja jetrca 100g
Cotica (debela sv.koža) en majhen kos
sol, olivno olje, balzamični kis.

Priprava recepta

Najprej ribo sfilirajte, odstranite kožo in nato fileje popečite pri visoki temperaturi v olivnem olju z lovorjem, pečite dokler fileji ne postanejo na zunaj rumeno-zlate barve, znotraj pa naj bodo še malo surovi.   Masa za košarico:
V ponvi raztopite nariban parmesan. .Dobili boste maso, ki jo oblikujte v obliko košarice, katero napolnite s "panzarelo".   Nadev za košarico (panzarelo):
Pripravite posušene kruhove kocke ki jih predhodno začinite z balzamičnim kisom dodajte paradižnik, kumarice, kapre in zéleno.(zelenjava naj bo narezana na kocke)  Omaka za ribo:
Nato pripravite še omako iz olivnega olja, korennčka, in krebuljice ter lovorja in "cotica" (debela svinjska koža: navadno okoli tac..), zalijte z juho zavrite ter na majhnem ognju kuhajte še pet minut. Odstranite lovor in "cottiche". Omako nato z paličnim mešalnikom zmiksajte in jo precedite skozi gosto cedilo.   Na krožnik dajte omako, zelo tanko plast, v njo ribo. Zraven dajte košarico katero napolnite z prej opisano maso, katero polijemo z zmiksanimi jurčki, piščančjimi jetrci in bučkami.

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top