Robec alla Giorgio
Priprava recepta
Najprej ribo sfilirajte, odstranite kožo in nato fileje popečite pri visoki temperaturi v olivnem olju z lovorjem, pečite dokler fileji ne postanejo na zunaj rumeno-zlate barve, znotraj pa naj bodo še malo surovi. Masa za košarico:
V ponvi raztopite nariban parmesan. .Dobili boste maso, ki jo oblikujte v obliko košarice, katero napolnite s "panzarelo". Nadev za košarico (panzarelo):
Pripravite posušene kruhove kocke ki jih predhodno začinite z balzamičnim kisom dodajte paradižnik, kumarice, kapre in zéleno.(zelenjava naj bo narezana na kocke) Omaka za ribo:
Nato pripravite še omako iz olivnega olja, korennčka, in krebuljice ter lovorja in "cotica" (debela svinjska koža: navadno okoli tac..), zalijte z juho zavrite ter na majhnem ognju kuhajte še pet minut. Odstranite lovor in "cottiche". Omako nato z paličnim mešalnikom zmiksajte in jo precedite skozi gosto cedilo. Na krožnik dajte omako, zelo tanko plast, v njo ribo. Zraven dajte košarico katero napolnite z prej opisano maso, katero polijemo z zmiksanimi jurčki, piščančjimi jetrci in bučkami.