Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Losos na paradižnikih z zelišči

Morske specialitete
Losos

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

750 g paradižnikov
3 žlice oljčnega olja
sol, poper
tabasko
1/2 šopka gladkega peteršilja
1/2 šopka bazilike
3 žlice kaper
3 žlice pinjol
600 g lososa (ali druge vrste morskih rib, kot na primer rdeči okun, polenovka ali nežica)

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Paradižnike operite (sadeže po potrebni zarežite, jih poparite z vrelo vodo, pustite nekaj časa stati, nato vodo odlijte, jih prelijte s hladno vodo ter olupite), z ostrim nožem izrežite zametek peclja in paradižnike zrežite na debele rezine.

2. Model za narastke namažite z žlico olja, po njem pa, kot bi polagali strešnike, razporedite paradižnike in jih začinite s soljo, poprom in nekaj kapljicami tabaska. Pecite na srednji rešetki pečice približno 10 minut.

3. Za pripravo zeliščne mase oplaknite zelišča, jih otresite do suhega in jim potrgajte lističe. Drobno jih sesekljajte, prav tako kapre in pinjole. Vse skupaj nato zmešajte in začinite s soljo in poprom.

4. Lososove filete oplaknite, jih osušite s kuhinjskim papirjem, zrežite na koščke in jih nato položite na rezine paradižnikov. Po ribi porazdelite še zeliščno maso in jo nakapajte s preostalim oljem. Vse skupaj pecite v pečici še nadaljnjih 15 minut.

Nasvet

Peka: približno 25 minut Na osebo: približno 340 kcal, B: 30 g, M: 15 g, OH: 5 g. Dodaten namig Hitra čarovnija: če vam primanjkuje časa in pri roki nimate svežih zelišč, lahko ribo premažete tudi z bazilikinim pestom iz kozarčka in po njem posujete 2 žlici pinjol. Po želji lahko nanje nakapate še malce olja č odvisno od tega, kako masten je že pesto.

Oglejte si sorodne recepte
Beli šparglji s prekajenim lososom in holandsko omako
Losos s krompirjem malo drugače Lososov carpaccio
Losos s krompirjem malo drugače Losos s krompirjem malo drugače
Losos s krompirjem malo drugače Lososovi cmoki
Losos s krompirjem malo drugače Losos v omaki rakovic
Losos s krompirjem malo drugače Lososov file v Argentinski omaki
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top