Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Rižota z lignji

Morske specialitete, Ribje jedi, Rižote
Lignji Rižota

Loading...

Sestavine

1 kg lignjev
4 stroke česna
4 žlice sesekljanega peteršilja
2 dcl vinskega kisa (ali 1 dcl kisa in 1 dcl belega vina)
50 g masla
4 žlice olivnega olja
sol in poper po okusu

Priprava recepta

Lignje očistimo in previdno odstranimo vrečke s črnilom. Meso sesekljamo.
V srednje globoki ponvi segrejemo maslo in olivno olje, dodano sesekljan česen in ga na hitro popečemo – ravno toliko, da zadiši (približno 30 sekund). Dodamo lignje, peteršilj in zalijemo s kisom oziroma vinom. Dobro premešamo, pokrijemo posodo in lignje 15 minut dušimo na blagem ognju. Po petnajstih minutah odkrijemo, osolimo in popopramo ter odkrito kuhamo še 5 minut, da se jed nekoliko posuši.
če želimo pripraviti ččrno rižotoč, vrečke s črnilom prepasiramo skozi gosto sito z dvema žlicama kisa in tekočino dodamo 2 – 3 minute pred koncem kuhe.
Pripravljeno omako zmešamo s kuhanim rižem, pokrijemo in pustimo počivati 5 minut, da se okus vpije v riž. Ponudimo s parmezanom, na krožnikih lahko rižoto okrasimo z nekaj listi svežega peteršilja.

Oglejte si sorodne recepte
Rižota s šparglji Zelenjavna rižota
Rižota iz suhih jurčkov Polpeti iz lignjev
Rižota iz suhih jurčkov Rižota s šampinjoni in paprikami
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Rižota z bučkami in kozicami
Grahova rižota recept in priprava Grahova rižota
Rižota iz suhih jurčkov Rižota iz suhih jurčkov
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top