Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Rižota s šampinjoni in paprikami

Rižote
Gobe Rižota Šampinjoni

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

50 dag šampinjonov
2 večji rumeni papriki
100 g surovega masla
2 stroka česna
4 žlice jedilnega olje za cvrtje
sol, poper po okusu

Priprava recepta

česen drobno sesekljamo, šampinjone narežemo na lističe. Papriki očistimo in razrežemo na centimeterske kvadratke.
Na maslu zdušimo šampinjone s česnom, kuhamo jih približno 15 minut, da se precej izsušijo.
Razrezano papriko spečemo v vročem olju, da na robovih močno porjavi ter jo na papirnatih brisačah odcedimo.
Dušene gobice in paprike zmešamo z rižem, pokrijemo in pustimo počivati 5 minut. Ponudimo s parmezanom.

Oglejte si sorodne recepte
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay V belem vinu poširana puranja prsa s šampinjoni in aurora omako
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Rižota z bučkami in kozicami
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Široko rezanci z lososom in šampinjoni
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Postrvi v omaki iz šampinjonov
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Pirina rižota z belim mesom
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Rižota s fileji persike
Oglejte si tudi
Rižote

Pirina rizota z belim mesom

Rižota iz suhih jurčkov
Rižote

Rižota iz suhih jurčkov

Morske specialitete, Ribje jedi, Rižote

Rižota z lignji

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top