Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Riž z Žafranom

Rižote
Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

2 dl suhega riža
2 dl čiste zelenjavne juhe ali vode
1 žlička soli
1 žlička žafrana
5 dag masla

Priprava recepta

V možnarju stremo žafran s soljo (če nimamo možnarja za začimbe, si lahko pomagamo s skodelico in ročajem jedilnega noža).
Riž dobro operemo, v primernem loncu ga prelijemo z juho ali vodo ter zamešamo sol z žafranom. Lonec tesno pokrijemo in riž na visokem ognju zavremo, ter na najnižjem ognju kuhamo 10 minut. Riž odstavimo in ga pustimo pokritega počivati 20 minut. Z vilicami vmešamo maslo. Praviloma moramo žafranov riž takoj servirati – če ostale jedi še niso pripravljene, ga hranimo pokritega in na toplem.

Oglejte si sorodne recepte
Črni riž v exotic solati Krhko testo za brizganje
Črni riž v exotic solati Brizgani piškoti
Črni riž v exotic solati Črni riž v exotic solati
Črni riž v exotic solati Piščančji medaljoni z koriandrom in sezamom na basmati rižu
Črni riž v exotic solati Pečene piščančje prsi z zelenjavnim rižem
Črni riž v exotic solati Losos na črnem rižu s kaviarjem
Oglejte si tudi
Rižote

Pirina rizota z belim mesom

Rižota iz suhih jurčkov
Rižote

Rižota iz suhih jurčkov

Rižote

Riž s pimentom

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top