Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Rižota iz suhih jurčkov

Rižote
Rižota iz suhih jurčkov

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 5

Število oseb: 2

Gobe Jurčki Rižota

Loading...

Sestavine

10 dag suhih jurčkov
2 dcl dolgozrnatega riža
1 majhna čebula
2 stroka česna
2 žlici olivnega olja
5 dag masla
1/2 žličke timijana
2 lista japonskih alg za suši (neobvezno)
1/2 žličke soli
poper po okusu

Priprava recepta

Rižota s suhimi jurčki je odlična jed, katera je enostavna za pripravo in zelo okusna.

Jurčke razdrobimo in za pol ure namočimo v topli vodi. Riž dobro operemo in 20 minut namakamo v hladni vodi. čebulo in česen drobno sesekljamo; če bomo uporabili japonske alge, jih razdrobimo.

V srednje globoki posodi segrejemo olivno olje in maslo. Dodamo čebulo in česen ter pražimo, da čebula postekleni. Vmešamo odcejene jurčke in na blagem ognju kuhamo 5 minut.

Ko se jurčki nekoliko zmehčajo, dodamo timijan, sol, poper in alge, zalijemo z dvema žlicama tekočine, v kateri so se gobe namakale in dušimo še 5 minut. V omako zamešamo odcejen riž, zalijemo z 2 dcl vode in na blagem ognju pokrito kuhamo 10 minut. Potem jed ostavimo in jo pustimo počivati 20 minut.

To pikantno rižoto lahko ponudimo kot predjed ali kot glavno jed.

Oglejte si sorodne recepte
Postrv s porom in šampinjoni
Postrvi v omaki iz šampinjonov
Gobova pašteta
Janež (finocchio ) s šampinjoni
Piščančja prsi z jurčki
Telečji file nadevan z jurčki
Oglejte si tudi
Rižote

Pirina rizota z belim mesom

Rižote

Riž z Žafranom

Rižote

Riž s pimentom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top