Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Riž s pimentom

Rižote
Riž

[favorite_button]

Loading...

Sestavine

2 dl suhega riža
2 žlici sezamovega olja
3 žlice sojine omake
2 žlički mletega pimenta
2 mladi čebuli
1 žlička soli

[favorite_button]

Priprava recepta

Riž dobro operemo, prelijemo z 2 dl mrzle vode in mu dodamo žličko soli. Posodo pokrijemo in riž na zelo vročem ognju zavremo; potem znižamo temperaturo na minimum, da voda še brbota, in kuhamo 12 minut. Posodo odstavimo in pustimo riž počivati 20 minut.
Mladi čebuli sesekljamo z zelenjem vred. Riž razmešamo z vilicami, vmešamo sezamovo olje, sojino omako, piment in čebulo.
Riž s pimentom lahko takoj ponudimo, lahko pa ga tudi zamrznemo in pogrejemo nad paro, saj ne izgubi okusa.

Oglejte si sorodne recepte
Črni riž v exotic solati Piščančji curry z mandljevim rižem
Črni riž v exotic solati Priželjc po mlinarsko
Črni riž v exotic solati Črni riž v exotic solati
Črni riž v exotic solati Krhko testo za brizganje
Črni riž v exotic solati Riž z Žafranom
Črni riž v exotic solati Riž v solati
Oglejte si tudi
Rižote

Pirina rizota z belim mesom

Rižota iz suhih jurčkov
Rižote

Rižota iz suhih jurčkov

Rižote

Riž z Žafranom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu
NOVO 21. 12. 20 Bučno olje
veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan
NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije
NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija
O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top