Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pirina rizota z belim mesom

Rižote
Pira Rižota

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

40 dag perutninskega mesa brez kosti,
olje,
30 dag zelenjave (korenje, zelena, bucke, brokoli, pisana paprika, idr.);
lovorov list, sol,
2 dl sladke ali kisle smetane,
1 zlica fino mlete pirinine moke,
limonin sok ali belo vino,
zlica sesekljane krebuljice,
20 dag oluscenega pirinega zrnja;
1 liter vode, sol, sesekljan petersilj.

Priprava recepta

Pirin riz kuhamo v vodi. Ko se zrnje zmehca, ga osolimo, primesamo maslo in sesekljan petersilj. Perutninsko meso narezemo na rezine ali kocke, jih na oljcnem olju poprazimo, dodamo na poljubno velike koscke narezano zelenjavo, zacinimo, zalijemo s Knorr omako za divjacino in dusimo. Da se omaka zgosti, umesamo med sladko ali kislo smetano maslo, limonin sok ali vino.
Pirin riz zvrnemo na topel kroznik, v sredino damo zelenjavno meso z omako; okrasimo s sesekljano

Oglejte si sorodne recepte
Rižota s šparglji Rižota z bučkami in šampanjcem
Rižota s šparglji Rižota iz piščančjih perutnic
Ješprenova rižota z lisičkami Ješprenova rižota z lisičkami
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Rižota z bučkami in kozicami
Rižota s šparglji Zelenjavna rižota
Rižota s šparglji Rižota s šampinjoni in paprikami
Oglejte si tudi
Rižota iz suhih jurčkov
Rižote

Rižota iz suhih jurčkov

Rižote

Riž z Žafranom

Rižote

Riž s pimentom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top