Rižota s fileji persike
Oddaj svojo oceno
Priprava recepta
Sesekljajte na drobno čebulo in jo prepražite na 40 gr. masla v kozici. Nato dodajte riž, mešajte in ko je dovolj vroč dodajte vino ter mešajte dokler ne izhlapi z leseno žlico. Med tem časom pripravite zelenjavno vrelo juho ali pa ribji "court boullion".Z zajemalko počasi dodajajte juho in mešajte. Vse skupaj kuhajte 15-20 minut. Med tem časom na maslu (40 gr.) popecite nekaj listov žajblja. Na drugem krožniku pa v moki povaljajte fileje in jih spečite v maslu s salvijo, vsakega posamič, da so lepe rumeno zlate barve. Fileje hranite na toplem. Ko je riž pripravljen, ga nadevajte na krožnik in v obliki venca nanj razporedite fileje. Ostanek žajbljevih listov popečite na ostalih 20 gr. masla in ga razlijte po filejih.