Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Rižota s fileji persike

Rižote
Rižota

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

800 gr. filetov persike (ali kakšne druge bele ribe), 
100 gr. masla, 
2 žlici (25 gr.) bele moke, 
12 listov (10 gr.) žajblja, 
500 gr. riža 
1.5 litra zelenjavne juhe, 
1 čebula (4o gr.), 
pol kozarca belega suhega vina, sol.

Priprava recepta

Sesekljajte na drobno čebulo in jo prepražite na 40 gr. masla v kozici. Nato dodajte riž, mešajte in ko je dovolj vroč dodajte vino ter mešajte dokler ne izhlapi z leseno žlico. Med tem časom pripravite zelenjavno vrelo juho ali pa ribji "court boullion".Z zajemalko počasi dodajajte juho in mešajte. Vse skupaj kuhajte 15-20 minut. Med tem časom na maslu (40 gr.) popecite nekaj listov žajblja. Na drugem krožniku pa v moki povaljajte fileje in jih spečite v maslu s salvijo, vsakega posamič, da so lepe rumeno zlate barve. Fileje hranite na toplem. Ko je riž pripravljen, ga nadevajte na krožnik in v obliki venca nanj razporedite fileje. Ostanek žajbljevih listov popečite na ostalih 20 gr. masla in ga razlijte po filejih. 

Oglejte si sorodne recepte
Rižota s šparglji Vanilijeva-čokoladna rižota
Rižota s šparglji Rižota z lignji
Rižota s šparglji Rižota z bučkami in šampanjcem
Rižota s šparglji Bučna rižota
Rižota s šparglji Zelenjavna rižota
Rižota s šparglji Rižota iz piščančjih perutnic
Oglejte si tudi
Rižote

Pirina rizota z belim mesom

Rižota iz suhih jurčkov
Rižote

Rižota iz suhih jurčkov

Rižote

Riž z Žafranom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top