Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ribja solata s krompirjem

Morske specialitete, Ribje jedi, Sestavljene solate
Ribja solata s krompirjem

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 4

Število oseb: 2

Krompir Ribe

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 1/2 kg rib
  • 200 g kuhanega krompirja
  • 1 trdo kuhano jajce
  • nekaj kislih kumaric
  • žlica majoneze
  • žlica gorčice
  • nekaj kapljic omake worchester
  • limonin sok in malo kisa
  • olje, sol, poper

Priprava recepta

Za pripravo ribje solate, najprej skuhajte ribo, jo očistite, da vam ostane samo meso, brez kože in kosti.

Očiščeno ribje meso dajte jo v skledo skupaj s pretlačenim krompirjem in jajcem, sesekljanimi kumaricami, kisom, majonezo, gorčico, omako worchester, limono, oljem.

Posolite in popoprajte ter vse dobro zmešajte, po potrebi dodajte še olje in limonin sok.

Ko je vse po vašem okusu, položite zmes na servirni krožnik, jo lepo izoblikujte, okrasite z oljkami, kumaricami itd., in postavite za nekaj ur v hladilnik.

Nasvet

Varianta:Na rezine prekajenega lososa položite malo ribje solate in pripravite zavitke.

Oglejte si sorodne recepte
Brancin v soli
Losos s krompirjem malo drugače Losos s krompirjem malo drugače
Krompirjeve murke - Tople kumare s krompirjem Krompirjeve murke - Tople kumare s krompirjem
Recept za Pekovski krompir Pekovski krompir
Recept za Blitva s krompirjem Blitva s krompirjem
Ribja juha z rižem in zelenjavo Ribja juha z rižem in zelenjavo
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top