Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Rezanci s tartufi

Testenine
Rezanci s tartufi

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 6

Število oseb: 2

Tartufi Testenine

Loading...

Sestavine

  • 250g rezancev
  • 10g črnih tartufov
  • 1 žlica masla
  • 100 ml mleka
  • 1 rumenjak
  • 10g parmezana
  • 1 žlica oljčnega olja

Priprava recepta

Rezanci s tartufi: V veliki posodi zavremo 2 litra vode, jo osolimo in dodamo žlico olja. Ko zavre, zakuhamo rezance in jih kuhamo po navodilih na embalaži.

Kuhane testenine odcedimo, oplaknemo s toplo vodo, damo nazaj v posodo, prelijemo z žlico oljčnega olja in premešamo.

Tartufe naribamo na strgalniku.

V ponvi segrejemo maslo. Ko se raztopi, dodamo polovico tartufov. Na maslu jih pražimo nekaj minut, nato zalijemo z mlekom in sladko smetano. Kuhamo, dokler omaka ne zavre. Dodamo rumenjak, vse dobro premešamo in prelijemo po rezancih.

Rezance potrosimo s preostalimi naribanimi tartufi in ponudimo s parmezanom.

Nasvet

se vec receptov na temo tartufov:www.thebigtruffle.com

Oglejte si sorodne recepte
Široki rezanci z lososom Široki rezanci z lososom
Rezanci z bučkami Polenovka v omaki iz tartufov
Široki rezanci s škampi in bučkami Široki rezanci s škampi in bučkami
Fritaja s šparglji in tartufi Istrska frtalja s šparglji in tartufi
Rezanci z bučkami Rezanci z bučkami
Rezanci z bučkami Široki rezanci s tartufi
Oglejte si tudi
Bazilikini špageti
Molekularni recepti, Omake, Testenine, Špageti

Bazilikini špageti

Testenine

Mafini iz testenin s šunko in zelenjavo

Špageti

Špageti s čilijem in z olivami

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top