Ramstek s stopljenim roquefortom
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Krompirjeve rozete specite v pečici po navodilih z embalaže.
2. V vmesnem času oplaknite in osušite ramsteke ter jih natrite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje in na njem zrezke z vsake strani pecite od 3 do 4 minute. Po koncu peke jih vzemite iz ponve. Na vsak zrezek položite rezino sira in jih postavite na toplo.
3. V ponvi stopite sladkor. Ponev nato odstavite s kuhalne plošče, prilijte 250 ml vode in rdečega vina, vse skupaj zavrite in primešajte omako za pečenko. Pustite, da omaka vre približno 1 minuto.
4. Hruške pogrejte v posodi z malce soka, nato jih vzemite ven in dobro odcedite. Položite jih na krožnik in jih napolnite z brusničnim kompotom. Iz pečice vzemite krompirjeve rozete. če se sir na zrezkih še ni stopil, jih na hitro postavite v še toplo pečico. Omako še enkrat po okusu začinite, vse skupaj dekorativno porazdelite po krožnikih in postrezite.
Nasvet
Priprava približno 20 minut, na osebo približno 440 kcal, B: 57 g, M: 16 g, OH: 12 g.