Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Raca z vinsko omako

Jedi iz perutnine

Čas priprave: 30 min

Raca

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 raco, sol, poper, za noževo konico mletih klinčkov,
1 večjo hruško, 2 dl neslane juhe, 1 dl belega vina,
1 žlico moke.

Priprava recepta

Raco natremo s soljo in začimbami. Hruško vložimo v zadnjično odprtino. Pekač namastimo in nanj položimo raco. Pečico ogrejemo na 175 °C. Raco pečemo 1 uro in 15 minut. Med peko jo oblivamo z neslano juho. Ko je raca pečena, omaki predvsem odstranimo maščobo in jo precedimo v kozico. Prelijemo vino, zavremo in dodamo podmet (voda in moka) za vezavo.

Serviranje:
Raco razrežemo in prelijemo z omako. Prilogo zložimo na list zelenjave in s tem preprečimo vpijanje omake.

Oglejte si sorodne recepte
Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci
Raca na pisani ajdovi kasi Pečena raca s kostanjevo omako
Raca na pisani ajdovi kasi Raca na pisani ajdovi kaši
Raca na pisani ajdovi kasi Poprova raca z omako robert
Raca na pisani ajdovi kasi Raca z ananasovo omako
Oglejte si tudi
Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Pečena gos z nadevom iz jabolk in orehov

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Jedi iz perutnine

Pečen kapun z jogurtom in medom

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top