Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančje prsi, panirane z lešniki

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 fileje piščančjih prsi (po približno 150 g)
sol, poper
pol šopka mlade čebule
1 rdečo papriko
1 strok česna
100 g skute
mleto papriko
8 žlic lešnikov
1 jajce
3 žlice maščobe za peko

Priprava recepta

1. Piščančje fileje oplaknite z mrzlo vodo in jih osušite s kuhinjskim papirjem. V vsakega zarežite žepek. Nato jih znotraj in zunaj začinite s soljo in poprom.

2. Za nadev očistite mlado čebulo, jo operite in narežite na tanke obročke. Oplaknite papriko, jo prerežite po dolžini na dva dela, očistite, odstranite semenje in drobno sesekljajte. česen olupite. Skuto dajte v skledo in nanjo iztisnite česen. Dodajte mlado čebulo in papriko. Vse skupaj zmešajte. Začinite s soljo, poprom in z mleto papriko. Z maso napolnite žepke in zaprite z lesenim nabodalcem.

3. Lešnike drobno sesekljajte, nato pa jih dajte na plitev krožnik. V globokem krožniku razžvrkljajte jajce. Fileje najprej potegnite skozi razžvrkljano jajce, nato pa jih povaljajte v lešnikih in jih rahlo vtisnite. V teflonski posodi segrejte maščobo za peko in na njej z vsake strani približno 4 minute pecite fileje. Po želji jih razporedite na krožnike s pečenkino omako, peteršiljem in rezinami francoske štruce.

Nasvet

Priprava približno 20 minut, na osebo približno 560 kcal, B: 45 g, M: 31 g, OH: 24 g.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančji zrezki s porom
Opečene piščančje prsi v solati z lečo
Siroki rezanci s piscancjim ragujem
Piščančji file polnjen s špinačo in sirom v janežovi omaki
Piščančji kipnik z ocvrto čebulo na korenčkovem pireju
Piščančja terina
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top