Piščančje prsi, panirane z lešniki
Priprava recepta
1. Piščančje fileje oplaknite z mrzlo vodo in jih osušite s kuhinjskim papirjem. V vsakega zarežite žepek. Nato jih znotraj in zunaj začinite s soljo in poprom.
2. Za nadev očistite mlado čebulo, jo operite in narežite na tanke obročke. Oplaknite papriko, jo prerežite po dolžini na dva dela, očistite, odstranite semenje in drobno sesekljajte. česen olupite. Skuto dajte v skledo in nanjo iztisnite česen. Dodajte mlado čebulo in papriko. Vse skupaj zmešajte. Začinite s soljo, poprom in z mleto papriko. Z maso napolnite žepke in zaprite z lesenim nabodalcem.
3. Lešnike drobno sesekljajte, nato pa jih dajte na plitev krožnik. V globokem krožniku razžvrkljajte jajce. Fileje najprej potegnite skozi razžvrkljano jajce, nato pa jih povaljajte v lešnikih in jih rahlo vtisnite. V teflonski posodi segrejte maščobo za peko in na njej z vsake strani približno 4 minute pecite fileje. Po želji jih razporedite na krožnike s pečenkino omako, peteršiljem in rezinami francoske štruce.
Nasvet
Priprava približno 20 minut, na osebo približno 560 kcal, B: 45 g, M: 31 g, OH: 24 g.