Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečen kapun z jogurtom in medom

Jedi iz perutnine

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 kapun, <BR>3 žlice cvetličnega meda,<BR>1 neškropljena limona, <BR>olivno olje, kumina, <BR>3 stroki česna, <BR>1 kumara, <BR>1 žlica kisa, <BR>3 dl navadnega jogurta, <BR>sol, poper.

Priprava recepta

Limonino lupinico in limonin sok zmešamo z nekaj žlicami olja, soljo, poprom, medom in kumino.
Z marinado namažemo kapuna in ga mariniramo dve uri. Nato ga prestavimo v pomaščen pekač in ga približno dobro uro pečemo v pečici, ogreti na 185 stopinj Celzija, proti koncu pečenja temperaturo v pečici dvignemo na 195 C, da dobimo lepo zapečeno barvo.
Kumaro naribamo in zmešamo z jogurtom, česnom in dvema žlicama olja. Začinimo s soljo, poprom in kisom in jogurtovo omako postrežemo k pečenemu kapunu.

Nasvet

Kopuni so petelinčki, ki jim z operativnim posegom-kastracijo odstranijo testise in tako prekinemo produkcijo moških spolnih hormonov. Kopunje meso, ki je mehko, sočno in okusno, je nekdaj veljalo za specialiteto, ki se je nudila le ob posebnih priložnostih. V preteklosti so bili v Sloveniji pa tudi v širši okolici znani in cenjeni kopuni slovenske avtohtone pasme-štajerske kokoši.

Oglejte si tudi
Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Pečena gos z nadevom iz jabolk in orehov

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Piščančje prsi, panirane z lešniki

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top