Puranji zrezki in riž z mandlji
Priprava recepta
1. Za riž z mandlji v loncu segrejte 1 žlico masla in na njem med mešanjem opražite riž. Zalijte ga z vročo juho in ga dušite od 15 do 20 minut.
2. Medtem olupite šalotke in jih sesekljajte. Puranje fileje oplaknite in osušite s kuhinjskim papirjem. Začinite s soljo, poprom in karijem. V ponvi segrejte olje in na njem pecite puranje fileje, z vsake strani po 5 do 6 minut. Vzemite jih iz pečice in postavite na toplo.
3. Za omako na maščobi, ki je ostala od peke mesa, opražite šalotko. Potresite jo z 1 in pol žličke karija in dušite še približno eno minuto. Pazite, da se kari ne zažge. Zalijte s smetano in juho ter ponovno zavrite. Pustite, da se tekočina malo pokuha. Sadje odcedite in pri tem prestrezite ananasov sok. Omaki dodajte 50 ml ananasovega soka in po želji začinite z žafranom in gorčico. Začinite s soljo, poprom in karijem. Po želji omako nekoliko zgostite s svetlim gostilom. Omaki dodajte odcejen ananas in mandarine (količina je poljubna) in na hitro pogrejte.
4. V ponvi segrejte 1 žlico masla in na njem opražite mandlje. Riž temeljito odcedite in vanj zamešajte pražene mandlje. Riž naložite v skodelice ali modele za timbalo in na vsak krožnik zvrnite po eno porcijo riža. Na krožnike dekorativno razporedite še puranje fileje in jih oblijte z omako iz karija. Po želji okrasite z nekaj lističi bazilike ali koriandra.
Nasvet
Priprava približno 25 minut, na osebo približno 480 kcal, B: 37 g, M: 20 g, OH: 3 g.