Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Puranji zrezki in riž z mandlji

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Puran Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za riž z mandlji:
2 žlici masla
200 g riža basmati
približno 500 ml juhe
50 g mandljevih paličic

Za puranje zrezke:
3 šalotke
4 fileje iz puranjih prsi (po približno 180 g)
sol, poper
kari
2 žlici olja
150 ml smetane
100 ml zelenjavne juhe
1 majhno pločevinko ananasa v koščkih
2 noževi konici žafrana v prahu (po želji)
1 žlico gorčice
1 majhno pločevinko mandarin

Priprava recepta

1. Za riž z mandlji v loncu segrejte 1 žlico masla in na njem med mešanjem opražite riž. Zalijte ga z vročo juho in ga dušite od 15 do 20 minut.

2. Medtem olupite šalotke in jih sesekljajte. Puranje fileje oplaknite in osušite s kuhinjskim papirjem. Začinite s soljo, poprom in karijem. V ponvi segrejte olje in na njem pecite puranje fileje, z vsake strani po 5 do 6 minut. Vzemite jih iz pečice in postavite na toplo.

3. Za omako na maščobi, ki je ostala od peke mesa, opražite šalotko. Potresite jo z 1 in pol žličke karija in dušite še približno eno minuto. Pazite, da se kari ne zažge. Zalijte s smetano in juho ter ponovno zavrite. Pustite, da se tekočina malo pokuha. Sadje odcedite in pri tem prestrezite ananasov sok. Omaki dodajte 50 ml ananasovega soka in po želji začinite z žafranom in gorčico. Začinite s soljo, poprom in karijem. Po želji omako nekoliko zgostite s svetlim gostilom. Omaki dodajte odcejen ananas in mandarine (količina je poljubna) in na hitro pogrejte.

4. V ponvi segrejte 1 žlico masla in na njem opražite mandlje. Riž temeljito odcedite in vanj zamešajte pražene mandlje. Riž naložite v skodelice ali modele za timbalo in na vsak krožnik zvrnite po eno porcijo riža. Na krožnike dekorativno razporedite še puranje fileje in jih oblijte z omako iz karija. Po želji okrasite z nekaj lističi bazilike ali koriandra.

Nasvet

Priprava približno 25 minut, na osebo približno 480 kcal, B: 37 g, M: 20 g, OH: 3 g.

Oglejte si sorodne recepte
Puranov KUSKUS
Puranji zvitki s slivami
Polnjen puranji zrezek v sezamu
Puranja rulada
Puranovo stegno po cigansko
Puranji file z grozdjem
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top