Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Raca na pisani ajdovi kaši

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Raca na pisani ajdovi kasi

Čas priprave: 90 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Ajda Raca

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • Raca (približno 1,5 kg)
  • 20 dag ajdove kaše
  • timijan, rožmarin, olje
  • sol, poper
  • korenček, šopek drobnjaka, čebula
  • 2,5 dl rdečega vina
  • osnovna temna omaka

Priprava recepta

Raca na pisani ajdovi kaši je zanimiv recept, katerega je vredno poskusiti.

Pečico segrejemo na 200 °C.

Prsne fileje in bedra posolimo, popopramo in kose mesa z obeh strani močno popečemo; nato pečemo meso v pečici. Med pečenjem zalijemo meso z rdečim vinom in osnovno temno omako Knorr.

Čebulne in korenčkove kocke zarumenimo na oljčnem olju dodamo kuhano ajdovo kašo, zalijemo malo z račje osnove ter začinimo z soljo in poprom, na koncu dodamo narezan drobnjak.

Na koncu izboljšano omako s hladnim maslom. Račje fileje prečno narežemo. Na servirne krožnike nadevamo ajdovo kašo, na njo pa kose račjega mesa in ponudimo s pripravljeno omako.

Oglejte si sorodne recepte
Recept: Piščanec po ptujsko Ajdovi štruklji z parmezanom in gorgonzolo
Recept: Piščanec po ptujsko Ajdovi štruklji
Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci
Recept: Piščanec po ptujsko Piščanec po ptujsko
Recept: Piščanec po ptujsko Ajdovi štruklji s skuto
Recept: Piščanec po ptujsko Raca z vinsko omako
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top