Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Puranove kroglice na paradižniku in jajčevcih

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Jajčevci Melancani Puran

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

60 dag puranove krače- mleto meso
1 kom jajce
beli kruh, sladka smetana
sesekljan česen in peteršilj, sol
15 dag por
20 dag jajčevci
20 dag čebula
15 dag korenje
20 dag paradižnikovi pelati
20 dag češnjev paradižnik
metini listi
1 dl olivno olje
sol, poper

Priprava recepta

Puranovemu mletemu mesu, primešamo v sladki smetani namočen kruh, jajce, sesekljan česen in peteršilj ter sol, dobro premešamo, oblikujemo kroglice in jih na maščobi opečemo, zalijemo z vodo, pokrijemo in kroglice dušimo 5 minut. Posebej na olivnem olju prepražimo olupljene in narezane jajčevce, ki jih solimo in z dodatkom tekočine zdušimo do mehkega, jajčevce prepasiramo. V drugi ponvi na olivnem olju ovenemo čebulo, dodamo narezan por, naribano korenje, sesekljane metine liste, na kocke narezane pelate, solimo in popramo, primešamo češnjeve paradižnike dušimo par minut, stresemo na krožnik obložimo s pečenimi puranovimi kroglicami in ponudimo.

Nasvet

čas priprave: 1 ura

Oglejte si sorodne recepte
Puranja stegna z bučkami in olivami
Pticki iz puranjega mesa
Ocvrta puranja prsa v pivskem testu z zelenjavno kašo
Ravioli z puranjim hašejem in paradižnikovo omako
Puran po moderno z aromatično omako
Solata s stročjim fižolom in puranom
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top