Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Puranova saltinbocca z jajčevci

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Jajčevci Melancani Puran

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

8 kom puranovi zrezki iz fileja po 8 dag
40 dag jajčevci
40 dag paradižnik
sesekljan peteršilj, bazilika in česen
½ dk olivno olje
sol, poper

Priprava recepta

Jajčevce narežemo na kolute (če je jajčeveč predebel, kolute razpolovimo), solimo in pustimo 10 minut. Jajčevce osušimo. Na olju opečemo po eni strani jajčevce in puranove začinjene zrezke. Opečene strani jajčevcev in zrezkov sestavimo skupaj, obložimo z listi bazilike, ki jih z zobotrebcem pritrdimo na meso. V isti ponvi z dodatkom malo olja prepražimo na drobne kocke narezan olupljen paradižnik, sesekljan česen, baziliko in peteršilj, dodamo malo vode, vstavino zrezke z malancani navzgor, pokrijemo in dušimo 5 minut. Dušene naložimo na krožnike in podlijemo z nastalo omako.

Nasvet

čas priprave: 20 minut

Oglejte si sorodne recepte
Polnjen puranji zrezek
Puran s krompirjem
Puranov ciganski zrezek
Puranja jetra z ocvrto cebulo, jabolki in Madeira omako
Puranja solata
Pire iz melancanov
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top