Puranova galantina na meloninih rezancih
Priprava recepta
Puranov file razploščimo, potolčemo toliko, da dobimo zrezek oziroma ploščo debelo 3 mm, meso obrežemo v obliki pravokotnika 16 x10 cm obrezline zmiksamo z 1dl sladke smetane, vinom, rumenjakom, meto, soljo in poprom, primešamo nadrobne kocke narezano več barvno papriko in zelene pistacije, maso enakomerno porazdelimo po robu pravokotnika mesa, ki smo ga solili in zavijemo v zvitek. Zvitek zavijemo v pooljano ALU folijo in ga kuhamo v vreli vodi 15 minut, ohladimo. Ohlajenemu odstranimo folijo, ga osušimo in prelijemo z mešanico majoneze sladke smetane in želatine, zvitek dekoriramo z raznimi detajli iz zelenjave, ohladimo toliko, da se mešanica majoneze sprime z zvitkom. Tako pripravljeno galantino narežemo na kolobarje in jo ponudimo na meloninih rezancih, ki pa jih lahko mariniramo v belem portskem vinu.
Nasvet
čas priprave 2 uri