Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Puranov soute stroganoff

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Puran Stročji fižol

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

600 g puranje krače BK,
40 g čebula,
40 g paprika raznobarvna,
40 g paradižnik,
40 g šampinjoni,
40 kisle kumarice,
kapre, olje, konjak,
sladka smetana,
mleta sladka paprika,
1 dl rjavi perutninski fond,
gorčica, sol, mleti črni poper,
poljubna dekoracija in priloga.

Priprava recepta

Očiščeno meso puranji krač narežemo na kocke 2 x 2 cm jih solimo in na hitro opečemo na vročem olju, flambiramo s konjakom. Meso odstranimo iz posode in na isti maščobi prepražimo drobno sesekljano čebulo, na kocke narezano svežo papriko, sveži paradižnik in na lističe narezane sveže šampinjone, dodamo na rezance narezane kisle kumarice, kapre, mleto rdečo sladko papriko, gorčico, zalijemo z rjavim perutninskim fondom, sladko smetano, prevremo, dodamo meso nekoliko podušimo, popravimo okus s soljo in mletim poprom

Nasvet

čas priprave: 30 minut

Oglejte si sorodne recepte
V belem vinu poširana puranja prsa s šampinjoni in aurora omako
Puran z zelišči
Puranja zvita pečenka po appenzellerško
Puranovo stegno po cigansko
Puranji medaljoni v omaki z višnjami
Puranja jetra z ocvrto čebulo, jabolki in Madeira omako
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top