Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Puranji kmečki zrezki

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Puran

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 puranje krače-zrezke,
čebulo, strok česna,
žlico moke, sol,
ščepec posušenega majarona,
surovo maslo,
osnovno temno omako,
skodelico suhega belega vina,
košček pomarančne in limonine lupine,
½ skodelice mesne juhe in ščepec naribanega muškatnega oreščka,
malo jedilnega škroba.

Priprava recepta

čebulo olupimo in zrežemo na lističe, česen na koščke. Puranje krače-zrezke povaljamo v moki, ki smo jo zmešali s soljo in majaronom. V kozici razstopimo polovico surovega masla na njam stekleno prepražimo čebulo in česen. Nato dodamo meso, ki ga po obeh straneh rjavo zapečemo. Dodamo še vino in na rezence narezano pomarančo in limonino lupino. Vse skupaj dušimo v pokriti kozici, 20 do 25 minut, pri zmerni temperaturi. Med dušenjem prilijemo nekaj žlic mesne juhe. Po dušenju damo meso v drugo posodo in postavimo na toplo. Med tem omako skozi cedilo pretlačimo, ji primešamo preostalo maslo, osnovno temno omako, jo začinimo z muškatnim oreščkom in po potrebi tudi dosolimo in zgostimo. Meso doma nazaj v omako in vse skupaj še enkrat prevremo.

Oglejte si sorodne recepte
Puranov soute stroganoff
Špinačni njoki s puranjim ragujem
Puranje prsi po floretinsko z malteško omako
Puranja rolada na zelenjavi iz žara
Puranji zvitki
Puranji zrezek z gnatjo v hrustljavem ovoju
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top