Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Puranja saltimbocca z jajčevci

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Jajčevci Melancani Puran

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

800 g puranji file (8 medaljončkov po 100 g)
120 g jajčevci
600 g paradižnik
8 kom sveži listi bazilike
sesekljan peteršilj in česen
olivno olje
sol, poper

Priprava recepta

Jajčevce narežemo na kolobarje (4 mm) jih solimo in pustimo nekaj časa, da spustijo vodo. Puranje medaljončke začinimo in opečemo na olju, na istem olju po eni strani opečemo jajčevce. Jajčevce položimo na opečene puranje medaljončke, na jajčevce položimo po list bazilike, ki ga zašpilimo z zobotrebcem. Na maščobi prepražimo sesekljan česen in peteršilj le toliko, da zadiši, dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik, prekuhamo, solimo, popramo, podlijemo pod medaljončke in pokrito dušimo cca 5 minut. Jed poljubno dekoriramo.

Nasvet

Ponudimo s poljubno prilogo: priporočamo pečen krompir čas priprave: 20 minut Energijska vrednost za 1 porcijo: 340 kcal

Oglejte si sorodne recepte
Puranji mošnjički s penasto paradižnikovo omako
Burikitas s špinačnim nadevom
Puranovo stegno HAWAI
Puranji frikase z melono v sredozemski omaki
Puranov soute stroganoff
Puranji zrezek z gnatjo v hrustljavem ovoju
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top