Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Priželjc po mlinarsko

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

60 dag priželjca
1 kocka zelenjavne juhe
6 dag masla
0.5 dl čiste goveje juhe
2 dag kaper
1 limona
malo moke
sol in poper po okusu

Priprava recepta

V 1 litru vode prevremo jušno kocko, dodamo opran priželjc in ga kuhamo 4 minute. Potem ga prestavimo v hladno vodo.
Odcejen priželjc narežemo na 1 cm debele rezine in jih malo pomokamo ter otresemo odvečno moko. V ponvi segrejemo maslo, da porjavi. Dodamo priželjc in rezine na obeh straneh rumeno opečemo. Prilijemo govejo juho, vmešamo sesekljane kapre ter jed dobro prevremo (3 minute). Po okusu dosolimo in popopramo.
Priželjc naložimo na ogret krožnik, prelijemo z omako in okrasimo z rezinami limone.

Nasvet

K priželjcu po mlinarsko lahko ponudimo slan krompir, riž ali gratiniran krompir. Zraven sodi polsuho, blago aromatično belo vino, na primer, beli pinot ali kerner.

Oglejte si sorodne recepte
Ribja juha z rižem in zelenjavo Piščančji medaljoni z koriandrom in sezamom na basmati rižu
Ribja juha z rižem in zelenjavo Brizgani piškoti
Ribja juha z rižem in zelenjavo Pečen riž z rakci
Ribja juha z rižem in zelenjavo Mesna štruca s črnim rižem
Ribja juha z rižem in zelenjavo Ribja juha z rižem in zelenjavo
Ribja juha z rižem in zelenjavo Riževa krema z belo čokolado
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top