Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Postrvi v omaki iz šampinjonov

Sladkovodne specialitete
Gobe Šampinjoni

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

postrvi (4)
sol
črni poperčebula (2)česen (1 strok)šampinjoni (125 g)olje
belo vino (125 ml)
limona (1)
sladka smetana (125 ml)
moka

Priprava recepta

Ribe očistimo ter zunaj in znotraj dobro operemo. Nato jih posolimo in popopramo. Očiščeno čebulo in česen na drobno sesekljamo. Gobe očistimo in jih narezemo na lističe. Naoljimo pekač, ki mora biti dovolj velik za vse štiri postrvi, ter vanj damo čebulo, česen in šampinjone. Postrvi položimo preko vsega tega, jih poškropimo z vinom in sokom četrtine limone ter vse skupaj pokrito kuhamo na srednji temperaturi 20 minut. Zatem postrvi vzamemo iz pekača in jih prestavimo na segret krožnik. V preostalo omako vmešamo smetano, v katero smo dodali žlico moke. Vse skupaj še malo pokuhamo in začinimo. Ko s postrvmi postrežemo, jih prelijemo s pripravljeno omako.

Oglejte si sorodne recepte
Polnjen morski list s šampinjoni in jajco na krompirjevem podstavku
Piščančja bedra z omako s suhim sadjem in šampinjoni
Zavitek s šampinjoni
Postrv s porom in šampinjoni
Široko rezanci z lososom in šampinjoni
Polnjen morski list s sampinjoni in jajco na krompirjevem podstavku
Oglejte si tudi
Losos s krompirjem malo drugače
Ribje jedi, Sladkovodne specialitete

Losos s krompirjem malo drugače

Sladkovodne specialitete

V pečici pečeni smuč z masleno vinsko omako, in prilogo

Morske specialitete, Ribje jedi, Sladkovodne specialitete

Brancin v soli

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top