Postrv s porom in šampinjoni
Priprava recepta
Šampinjone narežite na tanke kolobarje. Postrvi zunaj in znotraj solite ter poprajte. Povaljajte jih v moki in rahlo potolcite, da odpade odvečna moka. Por očistite in narežite na kolobarje. Pečico segrejte na 200 stopinj. V ponvi segrejte 1 žlico masla in v njem opražite drobtine. Vzemite jih iz ponve in ponev obrišite s papirjem, nato v njej segrejte 3 žlice olivnega olja in 2 žlici masla ter v tej maščobi hrustljavo specite postrvi. Pečene postrvi dajte v ognjevarno posodo, ki ste jo namazali s preostankom olja. Iz ponve odlijte olje, v katerem so se pekle postrvi in segrejte 2 žlici masla. V njem med mešanjem pražite 5 minut šampinjone in por. Dodajte limonin sok in peteršilj, solite, poprajte ter prelijte preko postrvi. Potresite še z opraženimi drobtinami, potresite s kosmiči preostalega masla in pecite v ogreti pečici 10 do 15 minut.