Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Postrv s porom in šampinjoni

Sladkovodne specialitete
Gobe Šampinjoni

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

300 g šampinjonov
4 postrvi
Sol, poper
Moka, por
7 žlic masla
6 žlic drobtin
4 žlice olivnega olja
Sok 1 limone
4 žlice sesekljanega peteršilja

Priprava recepta

Šampinjone narežite na tanke kolobarje. Postrvi zunaj in znotraj solite ter poprajte. Povaljajte jih v moki in rahlo potolcite, da odpade odvečna moka. Por očistite in narežite na kolobarje. Pečico segrejte na 200 stopinj. V ponvi segrejte 1 žlico masla in v njem opražite drobtine. Vzemite jih iz ponve in ponev obrišite s papirjem, nato v njej segrejte 3 žlice olivnega olja in 2 žlici masla ter v tej maščobi hrustljavo specite postrvi. Pečene postrvi dajte v ognjevarno posodo, ki ste jo namazali s preostankom olja. Iz ponve odlijte olje, v katerem so se pekle postrvi in segrejte 2 žlici masla. V njem med mešanjem pražite 5 minut šampinjone in por. Dodajte limonin sok in peteršilj, solite, poprajte ter prelijte preko postrvi. Potresite še z opraženimi drobtinami, potresite s kosmiči preostalega masla in pecite v ogreti pečici 10 do 15 minut.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančja bedra z omako s suhim sadjem in šampinjoni
Puranja stegna v pivu s šampinjoni
Rižota iz suhih jurčkov Rižota iz suhih jurčkov
Piščančji paillard s šampinjoni
Lisičke z jajci
Široko rezanci z lososom in šampinjoni
Oglejte si tudi
Losos s krompirjem malo drugače
Ribje jedi, Sladkovodne specialitete

Losos s krompirjem malo drugače

Sladkovodne specialitete

V pečici pečeni smuč z masleno vinsko omako, in prilogo

Sladkovodne specialitete

Postrv file z mandlji

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top