Por s piščančjim filejem







Priprava recepta
1. Piščančji file oplaknite in obrišite. česen olupite in ga iztisnite skozi stiskalnico. Pehtran operite, otresite do suhega in mu potrgajte lističe. Zmešajte jih s česnom, sojino omako, z medom in s 50 ml belega vina. Zmes začinite s soljo in poprom in v njej marinirajte piščančji file približno 60 minut.
2. Riž skuhajte v slani vodi po navodilu na embalaži. V ponvi segrejte maslo ter v njem pecite piščanca po 6 minut na vsaki strani. Por očistite, temeljito operite in narežite na kolesca. čebulo olupite in sesekljajte.
3. Zeliščno maslo segrejte v ponvi in v njem med mešanjem dušite por skupaj s čebulo približno 4 minute. Vmešajte še gorčico in po okusu solite in poprajte. Prilijte preostalo belo vino in vmešajte skuto.
4. Riž odlijte v cedilo in ga pustite, da se dobro odcedi. Piščanca z rižem in s porom naložite na ogrete krožnike ter ponudite z lahkim belim vinom.
Nasvet
Priprava: približno 35 min. Na osebo približno 510 kcal; B: 43 g, M: 15 g, OH: 45 g.