Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Por s piščančjim filejem

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

600 g fileja piščančjih prsi
2 stroka česna
pol šopka pehtrana
4 žlice sojine omake
3 žlice medu
150 ml belega vina
sol in sveže mlet poper
150 g mešanice divjega riža
20 g masla
600 g pora
1 čebulo
2 žlici zeliščnega masla
2 žlici zrnate gorčice
100 g pretlačene skute

Priprava recepta

1. Piščančji file oplaknite in obrišite. česen olupite in ga iztisnite skozi stiskalnico. Pehtran operite, otresite do suhega in mu potrgajte lističe. Zmešajte jih s česnom, sojino omako, z medom in s 50 ml belega vina. Zmes začinite s soljo in poprom in v njej marinirajte piščančji file približno 60 minut.
2. Riž skuhajte v slani vodi po navodilu na embalaži. V ponvi segrejte maslo ter v njem pecite piščanca po 6 minut na vsaki strani. Por očistite, temeljito operite in narežite na kolesca. čebulo olupite in sesekljajte.
3. Zeliščno maslo segrejte v ponvi in v njem med mešanjem dušite por skupaj s čebulo približno 4 minute. Vmešajte še gorčico in po okusu solite in poprajte. Prilijte preostalo belo vino in vmešajte skuto.
4. Riž odlijte v cedilo in ga pustite, da se dobro odcedi. Piščanca z rižem in s porom naložite na ogrete krožnike ter ponudite z lahkim belim vinom.

Nasvet

Priprava: približno 35 min. Na osebo približno 510 kcal; B: 43 g, M: 15 g, OH: 45 g.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančje prsi v solati z ajdovo kašo
Praženo piščančje meso z papriko, fižolom in arašidi
Piščančji file v listnatem testu
Piščančji fajitas
Piščanec tanduri
Piščančja prsi s pisano zelenjavo
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top