Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Sestavine in jedi
  • Moji priljubljeni recepti
  • Menu

Por s piščančjim filejem

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

600 g fileja piščančjih prsi 2 stroka česna pol šopka pehtrana 4 žlice sojine omake 3 žlice medu 150 ml belega vina sol in sveže mlet poper 150 g mešanice divjega riža 20 g masla 600 g pora 1 čebulo 2 žlici zeliščnega masla 2 žlici zrnate gorčice 100 g pretlačene skute

Priprava recepta

1. Piščančji file oplaknite in obrišite. česen olupite in ga iztisnite skozi stiskalnico. Pehtran operite, otresite do suhega in mu potrgajte lističe. Zmešajte jih s česnom, sojino omako, z medom in s 50 ml belega vina. Zmes začinite s soljo in poprom in v njej marinirajte piščančji file približno 60 minut.
2. Riž skuhajte v slani vodi po navodilu na embalaži. V ponvi segrejte maslo ter v njem pecite piščanca po 6 minut na vsaki strani. Por očistite, temeljito operite in narežite na kolesca. čebulo olupite in sesekljajte.
3. Zeliščno maslo segrejte v ponvi in v njem med mešanjem dušite por skupaj s čebulo približno 4 minute. Vmešajte še gorčico in po okusu solite in poprajte. Prilijte preostalo belo vino in vmešajte skuto.
4. Riž odlijte v cedilo in ga pustite, da se dobro odcedi. Piščanca z rižem in s porom naložite na ogrete krožnike ter ponudite z lahkim belim vinom.

Nasvet

Priprava: približno 35 min. Na osebo približno 510 kcal; B: 43 g, M: 15 g, OH: 45 g.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančji cocktail
Piščančji suši
Piščančja jetra z ingverjem
Dušena piščančja prsi na kiviju
Nadevan piščanec
Piščančja saltinbocca Romana
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 11. 11. 19 66. Gostinsko turistični zbor, Ljubljana

NOVO 19. 08. 19 Čičerika – živilo prihodnosti?

Miti o veganstvu
NOVO 09. 05. 19 Miti o veganstvu
Špargljeve jedi
NOVO 12. 04. 19 10 okusnih špargljevih jedi

NOVO 18. 03. 19 Chefs Stage- International Gastronomy & Hospitality Congress, Šibenik 18.-19.3.2019

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top