Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Poprov zrezek s pečenim paradižnikom

Jedi iz govedine, Mesne jedi

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

olje za cvrtje
4 goveje zrezke (po približno 180 g)
100 ml oljčnega olja
200 ml rdečega vina
sok ene limone
sol, sveže mlet poper
4 paradižnike
750 g zamrznjenega pomfirja
4 žlice maščobe za peko
1 sesekljano mlado čebulo
1 žlico vloženih zelenih poprovih zrn
1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava recepta

1. Olje za cvrtje segrejte v cvrtniku na 175 stopinj. Meso oplaknite pod tekočo vodo in s papirnatimi kiuhinjskimi brisačami osušite. Oljčno olje gladko zmešajte z rdečim vinom, limoninim sokom, soljo in poprom. Goveje zrezke položite v marinado in jih pustite počivati nekaj časa.
2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Paradižnike operite, jih očistite in križno zarežite. Položote jih na pekač in v ogreti pečici pecite od 5 do 8 minut.
3. Zamrznjen pomfri po navodilu na embalaži zlato rumeno ocvrite v vročem olju. Meso vzemite iz marinade in ga dobro odcedite. V veliki ponvi segrejte maslo in pri visoki temperaturi z obeh strani močno popecite meso. Temperaturo nato zmanjšajte in meso glede na svoj okus ob stalnem obračanju pecite še nekaj minut.
4. Zrezke položite na krožnik in jih posujte z mlado čebulo in s poprovimi zrni. Postrezite s pomfrijem in paradižnikom iz pečice. Okrasite s peteršiljem in po želji še z rožmarinom.

Nasvet

Priprava približno 25 minut, na osebo približno 675 kcal, B: 46 g, M: 35 g, OH: 36 g.

Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top