Poprov zrezek s pečenim paradižnikom
Priprava recepta
1. Olje za cvrtje segrejte v cvrtniku na 175 stopinj. Meso oplaknite pod tekočo vodo in s papirnatimi kiuhinjskimi brisačami osušite. Oljčno olje gladko zmešajte z rdečim vinom, limoninim sokom, soljo in poprom. Goveje zrezke položite v marinado in jih pustite počivati nekaj časa.
2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Paradižnike operite, jih očistite in križno zarežite. Položote jih na pekač in v ogreti pečici pecite od 5 do 8 minut.
3. Zamrznjen pomfri po navodilu na embalaži zlato rumeno ocvrite v vročem olju. Meso vzemite iz marinade in ga dobro odcedite. V veliki ponvi segrejte maslo in pri visoki temperaturi z obeh strani močno popecite meso. Temperaturo nato zmanjšajte in meso glede na svoj okus ob stalnem obračanju pecite še nekaj minut.
4. Zrezke položite na krožnik in jih posujte z mlado čebulo in s poprovimi zrni. Postrezite s pomfrijem in paradižnikom iz pečice. Okrasite s peteršiljem in po želji še z rožmarinom.
Nasvet
Priprava približno 25 minut, na osebo približno 675 kcal, B: 46 g, M: 35 g, OH: 36 g.