Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Polnjeni telečji zrezki z zelenimi beluši

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Polnjeni telecji zrezki z zelenimi belusi

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 8

Teletina Šparglji

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • Za krompirjev pire z olivami:
  • 800 g krompirja
  • 3 žlice masla
  • 400 ml mleka
  • 30 g zelenih oliv brez koščic
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • Sol
  • Za telečje zrezke:
  • 4 debeli telečji zrezk (po približno 180 g)
  • 3 žlice masla sobne temperature
  • 2 žlici olja
  • 100 ml mesne juhe
  • Worcester omaka
  • Sol, poper
  • Pol šopka mešanih zelišč
  • Za šparglje:
  • 500 g zelenih belušev
  • 2 žlici masla
  • Sol

Priprava recepta

Za pire olupite, operite in narežite krompir na četrtine. Nato ga kuhajte od 25 do 30 minut v rahlo slani vodi ali nad soparo.

Telečje meso oplaknite s hladno vodo in s kuhinjskim papirjem osušite. V vsak zrezek z ostrim nožem zarežite žepek. Zelišča oplaknite in otresite do suhega. Osmukajte jim lističe, jih drobno sesekljajte in zmešajte s 3 žlicami mehkega masla. Nadev začinite s soljo, poprom in z worcester omako. Z zeliščnim maslom nadevajte zrezke, žepke zaprite z majhnimi nabodalci, zrezke poprajte in za 5 minut postavite v zamrzovalnik.

Beluše operite, odrežite olesenele konce in jim olupite spodnjo tretjino. V velikem loncu zavrite osoljeno vodo, vanjo dajte beluše in jih kuhajte od 10 do 12 minut, tako da ostanejo še čvrsti na ugriz. Iz vode jih poberite s penovko in odcedite.

Krompirju odlijte vodo in še vročega pretlačite skozi stiskalnico za krompir. Razpustite 3 žlice masla ter ga s soljo, z muškatnim oreščkom in vročim mlekom zmešajte s krompirjem, tako da nastane kremast pire. Sesekljajte olive in jih zamešajte v pire.

V prostorni ponvi segrejte olje in na njem z vsake strani v 3 do 4 minutah specite zrezke. Zalijte z juho in pustite stati 5 minut. Beluše povaljajte v vročem maslu. Telečje zrezke razporedite na krožnike, skupaj z zelenimi beluši in s krompirjevim pirejem z olivami. Po želji okrasite z limoninimi krhlji, olivami in s peteršiljem.

Nasvet

Na osebo približno 650 kcal; B: 49 g, M: 32 g, OH: 38 g.

Oglejte si sorodne recepte
Beli šparglji s prekajenim lososom in holandsko omako
Špargljeva fritata Telečja krača po milansko
Panna cotta Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami
Žrebičkov steak polnjen s šparglji na pikanti omaki
Špargljeva fritata Špargljeva fritata
Špargljeva fritata Telečji ragu s svežo papriko
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top