Polnjeni telečji zrezki z zelenimi beluši
Priprava recepta
Za pire olupite, operite in narežite krompir na četrtine. Nato ga kuhajte od 25 do 30 minut v rahlo slani vodi ali nad soparo.
Telečje meso oplaknite s hladno vodo in s kuhinjskim papirjem osušite. V vsak zrezek z ostrim nožem zarežite žepek. Zelišča oplaknite in otresite do suhega. Osmukajte jim lističe, jih drobno sesekljajte in zmešajte s 3 žlicami mehkega masla. Nadev začinite s soljo, poprom in z worcester omako. Z zeliščnim maslom nadevajte zrezke, žepke zaprite z majhnimi nabodalci, zrezke poprajte in za 5 minut postavite v zamrzovalnik.
Beluše operite, odrežite olesenele konce in jim olupite spodnjo tretjino. V velikem loncu zavrite osoljeno vodo, vanjo dajte beluše in jih kuhajte od 10 do 12 minut, tako da ostanejo še čvrsti na ugriz. Iz vode jih poberite s penovko in odcedite.
Krompirju odlijte vodo in še vročega pretlačite skozi stiskalnico za krompir. Razpustite 3 žlice masla ter ga s soljo, z muškatnim oreščkom in vročim mlekom zmešajte s krompirjem, tako da nastane kremast pire. Sesekljajte olive in jih zamešajte v pire.
V prostorni ponvi segrejte olje in na njem z vsake strani v 3 do 4 minutah specite zrezke. Zalijte z juho in pustite stati 5 minut. Beluše povaljajte v vročem maslu. Telečje zrezke razporedite na krožnike, skupaj z zelenimi beluši in s krompirjevim pirejem z olivami. Po želji okrasite z limoninimi krhlji, olivami in s peteršiljem.
Nasvet
Na osebo približno 650 kcal; B: 49 g, M: 32 g, OH: 38 g.