Pogreznjen jabolčni kolač
Priprava recepta
1. Moko presejte v skledo in v sredini naredite jamico. Vanjo dajte 3 žlice sladkorja, jajce in sol. Kose masla razporedite ob rob in vse pregnetite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in za 30 minut položite v hladilnik.
2. Iz praška za vaniljev puding, smetane, mleka in preostalega sladkorja skuhajte puding po navodilu na embalaži in ga ohladite.
3. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Testo razvaljajte, položite v namaščen tortni pekač premera 26 cm, privzdignite rob in pecite približno 15 minut. Jabolka olupite, prepolovite in jim odstranite pečke. Na zunanji strani vanje pahljačasto zarežite in jih s polkrožnim delom navzgor razporedite po testu. Prelijte jih z vaniljevim pudingom in pecite približno 50 minut.
4. Marelično marmelado pretlačite, zmešajte z žlico vode in porazdelite po toplem pecivu. Mandljeve paličice brez dodane maščobe prepražite v ponvi in z njimi potresite še toplo glazuro.
Nasvet
Priprava: približno 30 minut, počivanje približno 30 minut, pečenje približno 65 minut. Na košček približno 290 kcal na košček, B: 5 g, M: 14 g, OH: 36 g.