Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščanec nadevan z gobami

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 srednje velik piščanec,
30 dag gob,
3 žlice peteršilja,
1 žlica kisle smetane,
sol in poper po okusu,
pol narezane čebule,
1 žlica masla,
3 rezine starega kruha,
1,5 dcl mleka,
4 jajca,
drobtine po potrebi,
maščoba za pečenje.

Priprava recepta

Piščanca operemo, ga prerežemo vdolž prsi in odstranimo vse prsne kosti. Natremo ga s soljo in poprom in pustimo nekaj časa stati. Gobe očistimo in drobno narežemo. Na maslu prepražimo čebulo, dodamo gobe in dušimo do suhega. Posodo odstavimo, solimo, popramo, dodamo peteršilj in kislo smetano in dobro premešamo. Kruh narežemo na drobne kocke in ga prelijemo z razžvrkljanimi jajci in mlekom. Ko se zmehča, dodamo gobe in zmešamo, da dobimo gladko maso. če je preredka, dodamo še malo drobtin. Z nadevom napolnimo piščanca in odprtino zašijemo. Prelijemo ga z vročo maščobo in spečemo v srednje vroči pečici. Pečenega nareženo na rezine, zraven serviramo solato.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančji file po primorsko
Široki rezanci s piščančjim ragujem
Piščanec v burgundski omaki
Piščanec z zelišči in omako iz porta
Zvita piščančja stegna s slivami
Piščančja prsi v škarniclju
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top