Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančji kipnik z ocvrto čebulo na korenčkovem pireju

Mesne jedi, Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 70 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 300 g piščančjie bedro BKK
  • 300 g bela moka
  • 200 g mleka
  • 200 g maslo
  • 100 g piščančji srčki
  • 60 g ocvrta čebula
  • 40 g sveže čebula
  • 5 kom jajca
  • olje, česen, sesekljan peteršilj
  • muškatni orešček, sol, mleti beli poper
  • maščoba in krušne drobtine za model
  • KORENJČKOV PIRE :
  • 600 g korenje
  • 40 g maslo
  • jedilni škrob, sol

Priprava recepta

Piščančje srčke in na kocke narezana piščančja bedra začinimo in prepražimo s sesekljano čebulo in česnom. Na maslu prepražimo moko le toliko, da zadiši, zalijemo z vrelim mlekom, dobro prekuhamo, začinimo z naštetimi začimbami, primešamo rumenjake, ocvrto čebulo in ohladimo. Ohlajeni masi primešamo trd sneg iz beljakov narahlo premešamo, do 3/4 napolnimo modelza puding, ki smo ga predhodno namazali z maščobo in obsuli s krušnimi drobtinami. Kuhamo v vodni kopeli 40 minut. Kuhanega izvrnemo na korenjčkov pire,ki smo ga pripravili iz kuhanega prepasiranega korenja, po potrebi zgoščenega z gostinom, masla in soli.

Nasvet

čas priprave: 1 ura 10 minut

Oglejte si sorodne recepte
Piščanec Piščančji zvitki s fileti
Piščanec Piščančji medaljon s koriandrom v temni omaki
Piščanec Pikantni piščanec po tajsko
Piščanec Piščančji medaljon s figami in praženimi mandlji
Piščanec Piščanec tanduri
Piščanec Princeskino piščančje stegno
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top