Piščančji kipnik z ocvrto čebulo na korenčkovem pireju
Čas priprave: 70 min
Težavnost: 6
Število oseb: 4
Oddaj svojo oceno
Priprava recepta
Piščančje srčke in na kocke narezana piščančja bedra začinimo in prepražimo s sesekljano čebulo in česnom. Na maslu prepražimo moko le toliko, da zadiši, zalijemo z vrelim mlekom, dobro prekuhamo, začinimo z naštetimi začimbami, primešamo rumenjake, ocvrto čebulo in ohladimo. Ohlajeni masi primešamo trd sneg iz beljakov narahlo premešamo, do 3/4 napolnimo modelza puding, ki smo ga predhodno namazali z maščobo in obsuli s krušnimi drobtinami. Kuhamo v vodni kopeli 40 minut. Kuhanega izvrnemo na korenjčkov pire,ki smo ga pripravili iz kuhanega prepasiranega korenja, po potrebi zgoščenega z gostinom, masla in soli.
Nasvet
čas priprave: 1 ura 10 minut