Piščančji file v listnatem testu







Priprava recepta
Piščančje fileje obrežemo ostankov hrustanca jih solimo in trdo vsakega posebej tesno zavijemo v pooljano alu folijo, tak, da dobimo čimbolj okroglo obliko. Zavojčke skuhamo v vreli vodi 5 minut iz kropa jih takoj premestimo v hladno vodo in ohladimo, ohlajene odvijemo, sok ki je nastal pa primešamo piščančjim stegnom, ki jih v mutipraktiku skupaj z 1 jajcem malo, sladke smetane, soli, majarona in vina zmiksamo. Bučke tanko narežemo po dolžini in jih solimo. Iz koruzne in bele moke, drugera jajca, soli in vode razžvrkljamo redkejše palačinkino testo in spečemo dve tanki palačinki. Masleno listnato testo razvaljamo na pomokani podlagi. Piščančje fileje obvijemo s tanko nerezano slanino, obmažemo z zmiksano maso piščančjih beder, zavijemo v trakove bučk in na zadnje v polovičke koruzne palačinke. Vsak obvit file zavijemo v razvaljano masleno listnato testo, ki mu z jajcem premažemo robove, da se boljše sprime. Pred peko zavitke premažemo z jajcem in pečemo prvih 5 minut na 200°C potem pa še 10 minut na 180°C. Pečene razrežemo in ponudimo s prilogo ali solato.
Nasvet
čas priprave: 1 uro