Piščančji file po primorsko







Priprava recepta
Papriko in paradižnik blanžiramo in olupimo, odstranimo semena in narežemo skupaj z jajčevci na drobne kocke. Olive izkoščičimo in razpolovimo. Na olivnem olju počasi opečemo s soljo in poprom začinjene piščančje fileje. Fileje postavimo v ognjevarno posodo ali pekač. Na isti maščobi ovenemo sesekljano čebulo, dodamo narezane jajčevce, nekoliko popražimo, dodamo narezane paprike in paradižnik, olive, sesekljan česen in peteršilj, solimo, popramo nekoliko pokuhamo, primešamo drobtine, prelijemo preko opečenih piščančjih filejev, dušimo v pečici pri 170°C cca 15 minut. Preden jed ponudimo jo potresmo z naribanim parmezanom.
Nasvet
Ponudimo s poljubno prilogo: priporočamo dušeni riž čas priprave: 30 minut Energijska vrednost za 1 porcijo: 365 kcal