Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančji fajitas

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Koruzne palačinke:
2 kom jajce
4 žlice koruzna moka
1 žlica bela moka
por, olje
sol

Nadev:
40 dag piščančji file
20 dag paprike treh barv
15 dag paradižnik
10 dag bučke
10 dag čebula
tekila, limonin sok, kumina mleta, (lahko tudi pekoč feferonček)
sesekljan peteršilj in česen, olje
sol, poper

Priprava recepta

Koruzne palačinke:
Iz jajc, koruzne in bele moke razžvrkljamo redkejše palačinkino testo, solimo, po potrebi dolijemo vode in spečemo 8 tankih palačink. Por blanžiramo in narežemo na trakove, naj bodo dovolj dolgi, da bomo z njimi prevezali nadevane palačinke.

Nadev:
Grobo nasekljan piščančji file, prepražimo na olivnem olju, s čebulo, česnom, na kocke narezanimi paprikami, bučkami in paradižnikom, zalijemo s tekilo, limoninim sokom, začinimo s kumino, soljo in poprom, kuhamo toliko časa, da tekočina izpari, s to maso napolnimo tople palačinke, jih povežemo s porom in ponudimo.

Nasvet

čas priprave: 40 minut

Oglejte si sorodne recepte
Piščančja obara Pečen piščanec pod aromatično soljo
Piščančja obara Piščančja obara
Piščančja obara Piščančja rolada polnjena s špinačo na janeževi omaki
Piščančja obara Piščančje prsi v hrustljavi skorji
Piščančja obara Sladko-kisle piščančje perutnice
Piščančja obara Piščančji jetrni lonec v madeira aspiku
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top