Piščančji curry z mandljevim rižem
Priprava recepta
Pečico segrejemo na 200°C. Piščanca začinimo znotraj s Curryem, soljo in poprom. Od zunaj natremo le s soljo. Piščanca položimo na hrbet v pekač. Na prsa potrosimo maslene kosmiče in dolijemo 100 ml vode. Pečemo v pečici ca 75 minut. Vmes očistimo zelenjavo in jo narežemo na drobno. Pripravimo zelenjavno juho. čebulo, česen in ingver sesekljamo. Po ca 40 minutah pečenja dodamo piščancu zelenjavo in juho. Začinimo s Curryem, soljo le polovico česna in ingverja. Operemo rozine. Segrejemo 1 JŽ masla in v tem podušimo rozine in mandeljne. Dodamo riž in skupaj podušimo, začinimo, pol litra vode od časa do časa dolivamo in pustimo dušiti 20 minut. Pomešamo ostanek česna, ingverja, marmelado z JŽ Currya. Po 60 minutah pečenja to mešanico pomažemo po piščancu.
Potrosimo še z 1 JŽ mandeljnov. Pred serviranjem razrežemo piščanca na kose, serviramo č obložimo z rižem.