Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančji curry z mandljevim rižem

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

200 g bio jasminovega riža
1 očiščenega piščanca proste reje (Perutnina Ptuj)
2 JŽ masla
500 g korenja
400 g zucchini bučk
2 čebuli
1 strok česna
1 ingverja
ingver
400 ml bio zelenjavne juhe
2 JŽ bio rozin
2 JŽ mandeljnovih palčk ali lističev
1 JŽ bio marelične marmelade
sol, poper , bio curry v prahu

Priprava recepta

Pečico segrejemo na 200°C. Piščanca začinimo znotraj s Curryem, soljo in poprom. Od zunaj natremo le s soljo. Piščanca položimo na hrbet v pekač. Na prsa potrosimo maslene kosmiče in dolijemo 100 ml vode. Pečemo v pečici ca 75 minut. Vmes očistimo zelenjavo in jo narežemo na drobno. Pripravimo zelenjavno juho. čebulo, česen in ingver sesekljamo. Po ca 40 minutah pečenja dodamo piščancu zelenjavo in juho. Začinimo s Curryem, soljo le polovico česna in ingverja. Operemo rozine. Segrejemo 1 JŽ masla in v tem podušimo rozine in mandeljne. Dodamo riž in skupaj podušimo, začinimo, pol litra vode od časa do časa dolivamo in pustimo dušiti 20 minut. Pomešamo ostanek česna, ingverja, marmelado z JŽ Currya. Po 60 minutah pečenja to mešanico pomažemo po piščancu.
Potrosimo še z 1 JŽ mandeljnov. Pred serviranjem razrežemo piščanca na kose, serviramo č obložimo z rižem.

Oglejte si sorodne recepte
Perutninski ocvrtki Piščančji zrezek z malinami
Perutninski ocvrtki Listnata solata s piščančjimi prsmi
Perutninski ocvrtki Piščančja obara s sušeno zelenjavo
Perutninski ocvrtki Piščančji zvitki s fileti
Perutninski ocvrtki Perutninski ocvrtki
Perutninski ocvrtki Piščančja terina
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top