Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančji curry toast

Mesne jedi, Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 4

Število oseb: 3

Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 600 g piščančji file
  • 40 g čebula
  • 40 g jabolko
  • 20 g jajčevci
  • Madras curry prah
  • 2 dl piščančji fond
  • 1 dl sladka smetana
  • olje, bela moka, toast
  • 4 kolute ananasa
  • sol, poljubna dekoracija

Priprava recepta

Na maščobi ovenemo čebulo, dodamo na lističe narezane jajčevce in jabolka, pomokamo, oprašimo s curry prahom, zalijemo s piščančjim fondom, (lahko dodamo malo kokosovega mleka) kuhamo 20 minut, omako precedimo, prilijemo ji sladko smetano, dosolimo, prevremo, prelijemo na lističe narezan začinjen in opečen piščančji file, premešamo in serviramo na maslu opečenem toastu, dekoriramo z opečenimi koluti ananasa.

Nasvet

čas priprave: 30 minut

Oglejte si sorodne recepte
Perutninski ocvrtki Piščančja stegna z zelenjavo
Perutninski ocvrtki Piščanec z rožmarinom
Perutninski ocvrtki Piščančji paillard s šampinjoni
Perutninski ocvrtki Piščančja prsi v bučkinih čolničkih s pršutovo paradižnikovo omako
Perutninski ocvrtki Pečen piščanec pod aromatično soljo
Perutninski ocvrtki Perutninski ocvrtki
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top