Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančji cordon-bleu z zelenjavo

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

800 g kuhanega krompirja l sol
pol šopka mlade čebule
1 šopek mešanih zelišč
150 g svežega sira
poper
4 fileje piščančjih prsi (po približno 100 g)
4 rezine kuhane šunke
4 žlice moke
1 jajce
6 žlic krušnih drobtin
300 g mešane zamrznjene zelenjave (grah in korenje)
2 žlici masla
5 žlic maščobe za peko

Priprava recepta

1. Krompir operite in v osoljeni vodi kuhajte približno 25 minut. čebulo očistite, operite in narežite na 2 do 3 cm dolge kose. Zelišča oplaknite in otresite do suhega. Listke drobno sesekljajte in zmešajte s svežim sirom. Po okusu solite in poprajte.
2. Meso oplaknite in s kuhinjskim papirjem osušite. V vsak file po dolžini prečno zarežite, meso razgrnite in potolcite. Obložite ga z 1 rezino šunke in zeliščno-sirno mešanico in zapnite z lesenim nabodalom ali zobotrebcem.
3. Fileje poprašite z moko, potegnite skozi razžvrkljano jajce in povaljajte v drobtinah. Krompir odcedite, nekoliko ohladite in olupite. Zamrznjeno zelenjavo prepražite na vročem maslu po navodilu na embalaži. 3 minute pred koncem kuhanja umešajte mlado čebulo. Na 3 žlicah vroče maščobe za peko opecite meso na obeh straneh, da postane zlato rjavo. Fileje vzemite iz ponve. Na 2 žlicah maščobe opecite še krompir. Cordon bleu postrezite z zelenjavo in s krompirjem ter jed okrasite z rezinami limone in zelišči.

Nasvet

Priprava: približno 40 minut; na osebo približno 595 kcal; B: 42 g, M: 30 g, OH: 40 g.

Oglejte si sorodne recepte
Bučkina musaka s piščancem Piščančja terina
Bučkina musaka s piščancem Piščanec v burgundski omaki
Bučkina musaka s piščancem Piščančji polpeti z zelenjavo
Bučkina musaka s piščancem Pikanten piščanec
Bučkina musaka s piščancem Bučkina musaka s piščancem
Bučkina musaka s piščancem Praženo piščančje meso z papriko, fižolom in arašidi
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top