Piščančji cordon-bleu z zelenjavo
Priprava recepta
1. Krompir operite in v osoljeni vodi kuhajte približno 25 minut. čebulo očistite, operite in narežite na 2 do 3 cm dolge kose. Zelišča oplaknite in otresite do suhega. Listke drobno sesekljajte in zmešajte s svežim sirom. Po okusu solite in poprajte.
2. Meso oplaknite in s kuhinjskim papirjem osušite. V vsak file po dolžini prečno zarežite, meso razgrnite in potolcite. Obložite ga z 1 rezino šunke in zeliščno-sirno mešanico in zapnite z lesenim nabodalom ali zobotrebcem.
3. Fileje poprašite z moko, potegnite skozi razžvrkljano jajce in povaljajte v drobtinah. Krompir odcedite, nekoliko ohladite in olupite. Zamrznjeno zelenjavo prepražite na vročem maslu po navodilu na embalaži. 3 minute pred koncem kuhanja umešajte mlado čebulo. Na 3 žlicah vroče maščobe za peko opecite meso na obeh straneh, da postane zlato rjavo. Fileje vzemite iz ponve. Na 2 žlicah maščobe opecite še krompir. Cordon bleu postrezite z zelenjavo in s krompirjem ter jed okrasite z rezinami limone in zelišči.
Nasvet
Priprava: približno 40 minut; na osebo približno 595 kcal; B: 42 g, M: 30 g, OH: 40 g.